Receptek Szllel blelve
lelkeseds Erds va nyomn

Inspirljuk egymst vice versa. Vagy Vica-Marian?
felhvta figyelmem a Konyhafnkre, n megfztem a gyztes jragondolt rakott krumplijt. n lefnykpeztem neki hajnalban, a villamosmegllban a Mautner-Szll prbajt beharangoz plaktot, megfzte nekem Szll Tams egyik receptjt (isteni volt, isteni). Rirnytva ezzel a figyelmemet arra a blogra, amelyet el is engedtem akkor, amikor rjttem, hogy ez nem egy fzs tvmsor, hanem valjban Lidl reklm. De ez botorsg volt.
Hisz -mint az a korbbiakbl mr kiderlt- szeretem a modern gasztrokultrt s maximlisan elfogult vagyok az Onyx csapatval, gy Szll Tamssal is. s ugyan nem egy szletett eladmvsz, de a videkon tjn szemlyisgnek huncut bja. Nem utols sorban meg a szakmai tudsa.
gy az itt-ott kicsit dcg szvegmondst kompenzlja az elbbi kt dolog. Nem beszlve arrl, hogy egy Michelin csillagos sf tantgat bennnket tkletes csokiszuflt kszteni, illetve megosztja velnk jragondolt rakott krumplijnak receptjt (gy fest, ez a tk egyszer magyar tel mindenkit megihlet). Cuki, mert ltszik, hogy folyamatosan koncentrlnia kell, nehogy tl szakmai vagy mislenes legyen. Be is csszik nha egy-egy szakkifejezs.
Mautner Zsfit nem cspem. Nincs r semmi racionlis magyarzatom, egyszeren nem szimpi. De ez ne befolysoljon senkit, nzztek csak t az receptjeit is. A trszufljt pldul tuti el fogom kszteni.