Kalandozások Budapest gyomrában
azaz Légy helyben turista!
Január 2-án a hirtelen jött újévi hidegben lehetőségem volt a Bupap által szervezett tematikus sétán részt venni.
A Soroksári úton sétáltunk és gondolatban kalandoztunk a monarchia idejében dinamikusan fejlődő élelmiszeripar történelmében. A sétát Bokros Eszter vezette.
A séta a Közvágóhídnál kezdődött. Hallottuk, hogy a ma már egyáltalán nem impozáns épület együttes a monarchia idejében a legmodernebb vágóhíd volt és kiszolgálta az egész város tőkehús idényét.
És a bejárat ma
A Víztorony
Tovább sétálva a Soroksári úton az egykori Hungária Malomhoz értünk. Budapesten a XIX. század végén működő 14 gőzmalom egyikében, melyet ma többféleképpen igyekeznek hasznosítani. Kevesen tudják, hogy ebben a időszakban Budapest malomipari nagyhatalom volt.
Filmesek kedvence olyan mint a New Yorki tűzlépcsők
Sétánkat Soroksári út és a Dandár utca kereszteződésében fejeztük be a Zwack Múzeum és Látogatóközpontjában. Itt a központ munkatársa mesélt a cég történelméről a likőr készítés folyamatáról.
Megtekintettük a pincét, amelyben máig érlelik az Unicumot és a végén meg is kóstolhattuk azt. Én sajnos nem ittam, mert a Közvágóhídnál állt az autóm.
Arra bíztatok mindenkit, hogy járjon nyitott szemmel a városban, mert sok érdekes történetet lehet felfedezni és légy turista a saját városodban.