Az olasz ételeket mindenki szereti, én is. A különböző tészták a kedvencem mindegy, hogy kelesztett, vagy gyúrt. A tésztagyúrásról már írtam ezen az oldalon.
El határoztam, hogy megtanulom egy profitól, hogy hogyan is kell ezt rendesen csinálni.
Ezért Mariannal elmentünk egy Toszkán főzőtanfolyamra a Bourbon konyhaszervezésében.
A menü:
-
bruschetta,
-
spenótos taglietelle rukkola pestoval és
-
szalonnával, scamorzaval töltött tortellini volt diós mártásban.
Hmm jól hangzik igaz?! Tényleg finom is volt.
Tortellini tésztája, ezt én gyúrtam
Taglietelle tésztája, szép élénkzöld
Bruschetta feltét, ennek elkészítésében Marian is résztvett
Voltunk már főzőtanfolyamon máskor is, akkor kettesével főztünk ez a mostani rendhagyó volt, abból a szempontból, hogy a csoport közösen főzött. Mindenki vállalt valami feladatot és azt a legjobb tudása szerint végezte el. Így a volt a csoport tagok között kommunikáció és alkalmat adott picit mindenkivel beszélni, ez nagyon furcsa élmény volt, hiszen vadidegenek voltunk egymásnak. Természetesen most is megettük, amit főztünk de nem a végén, hanem folyamatosan ahogy készen lett valami meg is ettük gyorsan.
A közös munka azért is volt hasznos, mert csak egy tésztanyújtó és vágó gépünk volt azt használtuk mindannyian, mindenkinek lehetősége volt kipróbálni a nyújtást és vágást. A tortellini, pedig akkora nagy adag volt, hogy mindenki kellett a tészta szaggatásához és töltéséhez, így is majd egy óra volt mire 8-an végeztünk vele.
A tészta nyújtást és vágást mindenki kipróbálta
Néhány fontos tanáccsal lettem gazdagabb például: a tésztát nem szabad túlgyúrni, és a különböző színezett (spenóttal, paradicsommal, céklával) tésztákhoz félfogós lisztet azaz fele-fele arányban finom lisztet és rétes lisztet használjunk.
Következő hétvégén kipróbáltam a rukkola pesztós tésztát, de spenótos tésztával, hanem tintahal tintájával színezett tésztát készítettem. Ugyanis nekem nem volt mutatós a zöld tészta a zöld pesztóval. Ezenkívül a másik hiba szerintem az ételek sorrendje volt, a rukkola pesztó olyan domináns ízű volt, mint egy íz bomba ezután a diós-tejszínes mártással készült tortellini teljesen elveszett, pedig önmagában ez is nagyon finom volt.
zöld tészta zöld pesztóval
készül a rengeteg tortellini, kalákában
Marian készíti a tökéletes tortelliniket
a diós tejszínes mártást én főztem
a végeredmény