Imdom A konyhafnkt. Mert zlst forml s tgtja a ltkrnket. Megismertet j alapanyagokkal, gasztronmiai szakkifejezsekkel, konyhatechnikai eljrsokkal.
Magamon is szreveszem a fejldst. Egszen mshogy tlalok pldul, amita ket nzem, azta van formz karikm is, amita nluk meglttam.
Jelentkezzen, aki ismerte korbban a finger lime-ot, a citruskavirt, vagy az ausztrl citromot. Amik amgy egyazon gymlcs klnbz nevei.
Vagy julienne-en kvl aprtott zldsget batonra vagy brunoise-ra, illetve ha tette is, tudatban volt, hogy azt csinlja.
Hogy a sabayon nem csak borbl kszlt knny, des, habos sod lehet, azzal is itt szembesltem.
T-bone s Rib eye steakkel mr tallkoztam korbban, de hogy ltezik tomahawk is, arrl mg sohasem hallottam.
Nem rltem, amikor a srmos Bernth Jzsit lecserltk,
de vgl megkedveltem Srkzi kost. Borzasztan empatikus s embersges, s persze baromira tud, a nz libabrs lesz az alkotsaitl. Wossala Rozintl a hideg rz, de annl jobban kedvelem Frds Zt, aki intelligencijval, fejlett gasztronmiai rzkvel, termszetessgvel, sztns msorvezeti vnjval, eredeti humorval tevlegesen hozzjrul a msor magas sznvonalhoz.
Maximlis elismerssel adzom a versenyzknek is, akik az pp megkapott, sokszor teljesen ismeretlen alapanyagokbl brmi hasznlhatt ssze tudnak rittyenteni, radsul idre. n erre kptelen lennk. Taln a "reprodukljuk a sf telt" versenyszmban labdba tudnk rgni, ha adnnak r egy fl napot.
Kptelen vagyok megfejteni, mi a titkuk, mirt nem unom mg 5 v utn sem. Taln mert nem enged a sznvonalbl, mindig mutat jat, belecsempsznek folyton valami csrcsavart. Imdtam a vagny, laza gyerekeket, akik mr eleve modern szemllettel fz s tkez csaldokban szocializldtak,
de jl elszrakozom a celebritsok kzdelmn is.
s kzben persze folyamatosan tanulok. De hogy nagy, rusnya polipot nem fogok hokedlin llva nagyfazkba mrtogatni, az is biztos.