Első próbálkozásom után maradt még bőven olyan minta, ami megmozgatta a fantáziámat és gyakorlásra érdemesnek találtam. Ráadásul meg akartam ismételni a Duna-hullám muffint is némi módosítással, mert az eredeti receptet követve nagy, pöffeteg sütiket kaptam korábban.
A tetejére szánt krém sem tetszett, mert nekem a meggybefőtt vizes leve és a vaj nem szerette egymást, szétesett az egész.
A tészta hozzávalóit lecsökkentettem, a meggy mennyiségét megnöveltem és tejjel készült pudingos vajkrémet nyomtam rájuk.
A krém nem szándékosan lett barackvirág rózsaszín, hanem a vaníliás puding sárga alapszíne miatt. Ezért talán szerencsésebb választás lehet a fehér színű tejszínes.
De menjünk szépen sorjában. A világos tésztához 2 tojást 10 dkg cukorral lágy habbá verünk. Ezután 4 dkg olvasztott vajat és 20 cm3 vizet adunk hozzá. Végül beleforgatjuk 12 dkg liszt és 3 g sütőpor keverékét. A tésztát elosztjuk 12 muffinkapszliban.
Az előzőleg lecsöpögtetett 1 üveg magozott meggybefőttből 12 szép szemet félreteszünk, a maradékot elosztjuk 12 felé és a világos tészta tetejére ültetjük.
A sötét tésztához is elkészítjük a 2 tojásból és 10 dkg cukorból álló habot, hozzáadjuk a 4 dkg olvasztott vajat és a 20 cm3 vizet, majd beleforgatjuk 12 dkg liszt, 3 g sütőpor és 1 ek kakaópor keverékét. Az így kapott sötét tésztával befedjük a meggyes világos tésztákat.
170 oC-ra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük.
A krémhez 3 dl tejből, 5 dkg cukorból és 1 csomag pudingporból pudingot főzünk. 10 dkg puha vajat 5 percig kevertetünk a robotgép maximális fokozatán, majd kikeverjük a kis adagokban adagolt kihűlt pudinggal.
Kedvünkre színezzük, díszítjük, végül a tetejükre ültetünk egyet-egyet a félretett meggyszemekből.
Díszítésnél megint a 4 alapfejjel dolgoztam.
A rózsát és a hullámmintát innen lestem el és a zárt csillag fejjel készültek.
Sima fejjel gyártottam a következő mintákat (ihlet innen 1:07-től és innen 7:03-tól).
Francia csillaggal alkottam az alábbiakat, amelyek közül újdonság a kötél minta, ami ekként készül, és a körkörös, ami ebben a videóban látható 2:11-nél.
Nyitott csillaggal pedig a korábban már ismertetett technikákat próbáltam ki újra.
Nos nem mindegyik lett tökéletes (ami nálam alapkövetelmény, ugye), de nem sikerültek azért rosszul sem.
Mindenesetre lényegesen dekoratívabbak és mind a muffin, mind a krém sokkal finomabb lett, mint az első próbálkozásnál.
A mintákkal végeztem, jöhetnek az újabb és újabb krémötletek.