Mascarpone menet

A vajkrmtl val elszakadsi trekvsem elsknt a mascarpone fel sodort.

Szmtalan receptben tallkoztam vele gy, hogy szebbnl szebb formkat alaktottak ki belle. Bonyolultabbak (pldul virgok) ksztsre persze nem alkalmas, ahhoz nem elg stabil. Viszont alternatva lehet azok szmra, akik nem szeretik a vaj zt, vagy nehznek talljk a vajas krmeket. De vrmes remnyeket azrt ne tplljunk, a mascarpone se ppen a knny mfaj kpviselje. pp ezrt tejsznnel laztottam. Hromfle krmet ksztettem: tisztn mascarponbl, 1:1 arnyban (100 g+1 dl+0,5 zacsk habfixl+20 g porcukor) s 2:1 arnyban (200 g+1 dl+0,5 zacsk habfixl+30 g porcukor) tejsznhabbal keverve, mindegyikbe 10%-nyi porcukrot szitlva. Meglepdtem, hogy a szobahmrsklet mascarpont milyen szp habosra lehet keverni nmagban is.
Kezelhetsg szempontjbl nem volt kztk klnbsg.

zre nlam az 2:1 arny keverk lett a nyer, mert az 1:1 arny mr tl tejsznes, a sima pedig nagyon natr, nagyon semleges volt. Viszont mivel nagyon szeretem a vaj zt, ezrt n mg mindig arra a vonalra szavazok.
Maga a sztracsis muffin kt dolog miatt rdemel emltst: egyrszt mert egyszer, gyorsan elkszthet s nagyon finom. Msrszt ez volt az egyik els recept, amivel elkezdtem a cukrszkodst.

Kvetkez alkalommal megnzzk, mi sl ki abbl, ha sszeeresztjk a vajat s a mascarpont.