Vaj is, sajt is
Kolléganőm közelgő szülinapja kapóra jött ahhoz, hogy kipróbáljam Cupcake Jemma mascarponés-vajas krémjeit.
A mascarpone 250 g-os kiszereléséhez igazítottam az arányokat, így 118 g vajra, 618 g porcukorra és 104 g minőségi fekete csokira volt szükségem.
Korábban mindig 70%-os Lindt csokit vásároltam, de nemrég kiszúrtam ezt a fajtát, azóta mindenbe ezt rakom.
A krémek úgy készülnek, hogy kihabosítjuk a szobahőmérsékletű vajat és a mascarponét, majd hozzáadagoljuk az átszitált porcukrot (gyakorlatilag úgy jártam el, mint a vajkrémnél szoktam). A csokishoz ezután keverjük hozzá a vízfürdő fölött megolvasztott, majd lehűtött csokoládét.
A pontos arányok:
Fehér krém
69 g vaj
111 g mascarpone
389 g porcukor
Csokis krém
49 g vaj
139 g mascarpone
229 g porcukor
104 g étcsoki
Ennyi krémhez két tepsit sütöttem ebből a muffinból (a hozzávaló olajat persze vajra cseréltem), aminek nagyon jópofa pink színt adott a DM-es bio céklalé (az ízén nem lehet érezni).
A fehér krém meglehetősen semmilyen, ellenben nagyon édes. A csokis viszont kifejezetten finom és nagyon jól passzol ehhez a tésztához.
Az ünnepelt pedig könnyekig meghatódott a meglepetéstől. Már ezért megérte.