Ennek a stemnynek minden elemt mshonnan gyjtttem. Csak a vakszerencsnek ksznhet, hogy olyanra sikerlt, ami semmilyen mdostst nem ignyel. Remek mind a tsztja, mind a krmje, s pont idelis lett a tszta-krm arny is. Ha mgis csomt kell keresnem a kkn, azt mondhatom, a tkrglazrt picivel folykonyabb llapotban kellett volna a tortra ntenem. Legkzelebb gy lesz.
Hrom kakas lapot stttem Stahl Judit ezen receptje alapjn, 18 cm-es formban, egyszerre bekevert (sima liszttel s cukorral) hromszoros mennyisg tsztbl, 200-200-200 grammonknt.




A tltelk ez az epres-pudingos-vajkrm, amibl a lershoz kpest fele adagot ksztettem. Eper gyannt fagyasztott szamct hasznltam,

az „zls szerint” cukor pedig nlam 8 evkanlnyit jelentett.


Annyiban trtem el a lerstl, hogy a pudingport nem vzzel, hanem a leturmixolt gymlcs egy rszvel kevertem ki.





A ksz krmbl 120-120 grammot kentem a lapokra szintenknt (a tetejre is), vgl bevontam az oldalt.



A glazr receptje innen szrmazik. A lersban szerepl mennyisg pont passzolt az n tortmhoz.


A ksz mzat hromfel osztottam, egyiket megszneztem fehrrel (muszj volt, hogy eltnjn az eredeti srgs alapszn), a msik kettt pedig a rzsaszn kt klnbz rnyalatra.


sszentttem ket egy ednybe, de nem kevertem el annak rdekben, hogy a vgleges szn kintskor alakuljon ki, a hats pedig mrvnyos legyen.





Elg jl sikerlt a bevons, finom is lett, az nnepelt s az n megelgedettsgemre egyarnt.

