Ez vissza is ttt, mert a szls epermintbl hat helyett csak tt tudtam felrakni.
Onnan indult az egsz projekt, hogy maradt megint egy csom megkezdett alapanyagom (mascarpone, tejszn, fl citrom) az anyk napi sti utn. Ez a hallom, mint tudjuk. Ezrt kitalltam ezt a panna cottra emlkeztet dessget a flig res dobozok felszmolsra.
Kapra jtt ez az tlet, gy a dizjnt temelve, a virgos alagt krmjnek mennyisgt kb. 1 kg-ra megemelve sikerlt elrnem a clom. 27 cm-es gymlcstorta formt hasznltam, amit kibleltem folpack-kal, mert fltem, hogy csak darabokban fogom tudni kibortani a vgtermket.

Az epret szeletelve raktam fel, de szerintem mg jobb lenne csak flbevgni.

Megprbltam az eperlekvrbl kimaradt bodzavirgot is felhasznlni, de hiba ztattam a felforralt tejbe tekintlyes mennyisget, a tbbi hozzval (elssorban a tejszn) ze teljesen elnyomta, gy ez a mvelet totlisan flslegesnek bizonyult.
A krmkszts metdusa megegyezik az alagtnl ismertetettel, de hogy ne kelljen matekoznotok, lerom a hozzvalk aktulis mennyisgt:
160 ml tej
16 g zselatin
6,5 ek vz
320 ml tejszn
160 g mascarpone
96 g porcukor
320 g natr joghurt
1,5 ek citroml
16 g habfixl


4 ra hts elg volt neki. Nagyon finom, knny, prma az llaga, nem kemny, a zselatin pp annyira tartja ssze, hogy szpen szeletelhet legyen.


Ksztstek el, nyri desszertnek tkletes.