Ez vissza is ütött, mert a szélső epermintából hat helyett csak ötöt tudtam felrakni.
Onnan indult az egész projekt, hogy maradt megint egy csomó megkezdett alapanyagom (mascarpone, tejszín, fél citrom) az anyák napi süti után. Ez a halálom, mint tudjuk. Ezért kitaláltam ezt a panna cottára emlékeztető édességet a félig üres dobozok felszámolására.
Kapóra jött ez az ötlet, így a dizájnt átemelve, a virágos alagút krémjének mennyiségét kb. 1 kg-ra megemelve sikerült elérnem a célom. 27 cm-es gyümölcstorta formát használtam, amit kibéleltem folpack-kal, mert féltem, hogy csak darabokban fogom tudni kiborítani a végterméket.
Az epret szeletelve raktam fel, de szerintem még jobb lenne csak félbevágni.
Megpróbáltam az eperlekvárból kimaradt bodzavirágot is felhasználni, de hiába áztattam a felforralt tejbe tekintélyes mennyiséget, a többi hozzávaló (elsősorban a tejszín) íze teljesen elnyomta, így ez a művelet totálisan fölöslegesnek bizonyult.
A krémkészítés metódusa megegyezik az alagútnál ismertetettel, de hogy ne kelljen matekoznotok, leírom a hozzávalók aktuális mennyiségét:
160 ml tej
16 g zselatin
6,5 ek víz
320 ml tejszín
160 g mascarpone
96 g porcukor
320 g natúr joghurt
1,5 ek citromlé
16 g habfixáló
4 óra hűtés elég volt neki. Nagyon finom, könnyű, príma az állaga, nem kemény, a zselatin épp annyira tartja össze, hogy szépen szeletelhető legyen.
Készítsétek el, nyári desszertnek tökéletes.