J pr Michelin csillagot kpviselnek ezek a receptek. De nem kell megijedni, ltalban knnyen elkszthetk s bizony van kztk kifejezetten zsenilis is.
Az els –s egyben taln a legegyszerbb-, Szll Tams Lidl Konyhs tnykedsnek eredmnye. Dihjban: trappista sajt cskokat megmikrzunk s hagyunk kihlni. Egyszer s finom.



Srkzi kos hls ropogst (itt 16:45-tl) elksztettem mr korbban,

de nem tetszettek a sznek, tovbb valsznleg tl kevs alapanyaggal dolgoztam, mert nagyon vkonyak s trkenyek lettek a lapocskk. dzkodtam az ismtlstl, mert szablyosan telefrcskli az egsz konyht a benne tallhat olaj, de csak nekifutottam jra (a szksges vintzkedsek megttele utn). Na itt mr karakteresek a sznek, de vagy testem a l tloldalra a stsi mennyisget illeten, vagy nagyon visszavettem a hfokot a frcskls minimalizlsa rdekben, mindenesetre nem lett olyan szp hls a vgeredmny, mint korbban (zrjelben jegyzem csak meg, hogy nekem ez a vltozat nem zlik, gy nem fecclk tovbbi energit a mdszer tkletestsbe).





Rcz Jentl kt tletet is kiprbltam. A parmeznhlt (itt lthat 49 perctl), ami rdekes, de nem egy nagy gurts, s a csirkebr ropogst (itt 3:40-tl), amitl viszont leesett az llam.
Nem szeretem az ilyen brket, maximum a grillcsirkjt eszem meg, ha j alaposan ki van slve. Beszerezni is nehz volt, mert nem veszek brsen semmit, most viszont meghoztam ezt az ldozatot annak rdekben, hogy legyen alapanyag a ksrlethez. Meglehetsen undi volt vele dolgozni, de a vgeredmny egy lom. zgazdag, pergamenvkony, istenien ropog lapocskv sl a sztrsf mdszervel. Miutn nincs kt, sthz val nagytepsim, gy szuflformt hasznltam nehezkknt. A ksz brt ollval szpen formra tudtam vgni.


A vgre maradt a csattan. Michelin csillagok ide, Michelin csillagok oda, a ropogs csirkebr mellett egy hallosan egyszer parmeznchips vitte el nlam a plmt. Lereszeled a sajtot, kis kupacot raksz belle a stpaprra, pr percig pirtod, s ennyi.



n a csirkemjas rizottmat dobtam fel velk, de felhasznlsuknak csak a kpzelet szab hatrt.
