Átlátható kekszek kupaca
Amióta mézeskalács díszítésre adtam a fejem, birizgálják a fantáziámat az ablakos kekszek.
Háromféle technológiával találkoztam, amit kipróbálásra érdemesnek ítéltem. Miután nem a tészta újdonságtartalmán volt most a hangsúly, a többszörösen bevált recepthez nyúltam, annál is inkább, mert itt is fontos volt, hogy formatartó verzióval dolgozzak.
Az első két módszerhez keménycukorkára volt szükség, amit a Tescóban sikerült beszereznem.
Ezeknél a változatoknál a tésztával együtt sütjük a cukrot, amit hagyhatunk egyben,
vagy összetörhetjük mozsárban.
Mindkét út járható, bár az egész cukorkásnál nehezebb megsaccolni a szükséges mennyiséget.
Első lépésben nem rossz a módszer, ha nem vágyunk tökéletesen áttetsző ablakra, itt meg is állhatunk.
Professzionálisabb lesz a végeredmény azonban, ha izomaltot használunk.
Itt a megsült kekszek közepébe öntjük a megolvasztott folyadékot.
Így az ablakok vastagságát is könnyebben tudjuk szabályozni.
Lesz-e folytatás, cifrázás? Szerintem bármi lehetséges.