Különleges képviselő roppanós kalappal
Szerettem volna készíteni még egy égetett tésztát a profiterolon túl, de semmiképp sem a hagyományos képviselőfánkot.
Bonbonok után kutattam, amikor belebotlottam Praliné Zsuzsi ír krémlikőrösébe, ami kielégítette a projekt különlegességével kapcsolatos elvárásaimat.
A fánkot ugyanis befedjük egy vékony tésztaréteggel, ami sütés után roppanós állagot kölcsönöz neki, és a krém se a megszokott vaníliás, hanem egy selymes csokimousse.
A recept kiváló: könnyű kivitelezni, és elképesztően légies, buci puffancsokat eredményez, meglepő módon a viszonylag nehéz fedőréteg ellenére is csodás gömbökké nő az égetett tészta. Mutatom is képekben.
5 cm-es átmérőjű tésztakupacokkal dolgoztam, így 15 db fánkot kaptam.
Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy pár órán belül tanácsos elfogyasztani, mert idővel a tészta megszívja magát nedvességgel, és plusz tésztaréteg ide, plusz tésztaréteg oda, a roppanósság huss, tovaszáll. Magyarán: ne gatyázzunk, faljunk.