Zörög-e a csöröge?
Dobozban, ha jól megrázzuk, mindenképp. Más kérdés, hogy esetleg atomjaira forgácsolódik.
A herőcére már semmilyen kínrímet, vagy szóviccet nem tudok összehozni, így ugorhatunk is a receptre.
Klasszik, tehát természetesen Lajos Mari.
Én kézzel nyújtottam, nem géppel, remekül kezelhető a tészta.
Lajos Mari leírásából viszont egyedül a forgót sikerült megfejtenem, így az én formáim nem igazán hajaznak az övéire (arra figyeljünk, hogy jól nyomkodjuk le a hajtásokat, mert szeret sütéskor szétnyílni mindegyik változat).
Ezt a hagyományos masni formát nem sikerült megalkotnom,
de most találtam utólag egy videót, amelyből teljesen érthetővé válik (lásd itt 5:50-től) már Lajos Mari mondanivalója is.
Sütésnél a szokásos, 170 0C körüli hőmérsékletű kókuszzsíros technikát alkalmaztam.
Finom volt, ajánlom.