Azt tudtam, hogy csokinak szerepelnie kell benne mindenképp, hogy ezzel vezessem fel 2019-et, a bonbonok évét.
A trüffelt éreztem legkevésbé ingoványos műfajnak, olyan egyszerűnek, hogy nem láttam értelmét külön tanfolyamra se menni miatta. Szerettem volna fehér-, tej-, illetve feketecsokis verziót is, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Kicsit szenvedtem azon, hogy mibe tegyem a dermedésre váró krémeket, de aztán kihúztak a csávából a Mikulásra vett Lindt bonbonok 14x14 cm-es dobozai.
A fehércsokis rumos-diós ízesítést kapott,
a tejcsokis szezámos-grillázsosat (a receptben szereplő grillázs brutál sok, bőven elég a fele is),
az étcsokis pedig narancsosat.
Mindegyikből 20-20 grammos golyókat formáztam, így 16-17 darabot kaptam belőlük.
A trüffelek dobozához innen vettem a sablont, amit Ildi instrukciója alapján kicsit átszabtam (félbehajtott szabásminta itt, karton innen).
Készítettem még pácolt fűszeres sajtot ezen instrukciók alapján,
amihez az üveget itt vásároltam, a nyakukban csüngő díszeket pedig a már korábban ismertetett technikával állítottam elő.
Ezekkel az ajándékokkal kedveskedtem a csajoknak csínyrederüléskor, karácsony akalmából.