Mg Valentin nap krnykn dobtam ssze ezt az alagutat. Miutn este kszlt, este kzbestettem, be kell rnetek fnyhinyos, vacak fotkkal. s megbklni azzal, hogy itt fog riszlni a foldalon az idk vgezetig.
	Igazbl egy jdonsg van csak a receptben a korbbiakhoz kpest: az eperzselbl kszlt szvkzp, amelynek nagysga kros elvltozsra utal, doktor Murphynek biztos lenne a mretrl nhny keresetlen szava. Azta beszereztem mr kisebb szaggatkat is, gyhogy legkzelebb mr nem lehet ilyen problma az arnyokkal.
	Jobban szeretem ezeket az alagutakat a tekercseknl, egyszerbb a krmet bennk tartani s jobban is dekorlhatk. Eddig ugye gymlcskbl formztam a kzps dszeket, de piros gymlcsnek nem lvn szezonja februrban, maradt a fagyasztott.
	A gyenge minsg kpek ellenre lthat, hogy a tsztafellet egyenetlen barnulsnak problmjval tovbbra is kzdk. Dolgoznom kell a megoldson, mert nem akarok lemondani a vilgos tsztkrl.
	 
	HOZZVALK:
	EPERZSEL
	60 dkg fagyasztott eper
	8 dkg cukor
	8,5 lap zselatin
	 
	MINTA
	35 g puha vaj
	35 g porcukor
	35 g liszt
	35 g tojsfehrje
	rzsaszn telfestk
	 
	BARNA TSZTA
	4 nagy tojsfehrje+ 4 ek cukor
	4 nagy tojssrgja+ 4 ek cukor
	6 ek liszt
	2 ek kakapor
	2 tk tej
	2 ek olvasztott vaj
	 
	TLTELK
	60 ml tej
	3,6 lap zselatin
	2,5 ek vz
	120 ml tejszn
	60 g mascarpone
	36 g porcukor
	120 g natr joghurt
	0,5 ek citroml
	6 g habfixl
	 
	TEPSI: 24x34 cm.
	 
	A zselhez beztatjuk hideg vzbe a zselatint,
	
	
	az epret a cukorral 10 percig fzzk egy lbosban.
	
	
	Botmixerrel prstjk, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint.
	
	Folpack-kal kiblelt tepsibe ntjk
	
	s egy jszakn t a htben hagyjuk dermedni. Msnap a formnk hossznak megfelel mennyisg mintt szaggatunk ki a zselbl.
	
	
	A minta tsztjnak sszetevit habvervel egynemv keverjk. 
	
	Megsznezzk, 
	
	majd habzskba tltjk (3-as dsztfejet hasznltam).
	Tlcra helyezzk a stpaprral bevont sablont, ttrljk egy olajos paprral. 
	
	Megrajzoljuk a mintt, 
	
	majd fl rra htbe tesszk a tlct.
	A kakas tszthoz felverjk a fehrjt a cukorral, majd kln tlban habosra keverjk a srgjt a cukorral. 
	A fehrje felt vatosan a srgjba forgatjuk, beleszitljuk a kakaval elkevert lisztet, 
	
	finoman elkeverjk, majd beleforgatjuk a tejet s a vajat, vgl pedig a hab msik felt.
	
	A tlcrl tvarzsoljuk a stpaprt a tepsibe (akinek gy knyelmesebb, ki is hagyhatja a tlcs lpst s rajzolhat egybl a tepsiben, de az enymnek magas a fala, ezrt vlasztottam ezt a krlmnyesebb megoldst),
	
	majd rntjk a kakas tsztt s vatosan elegyengetjk.
	
	180 oC-ra elmelegtett stben 10-12 percig stjk.
	A tsztt melegen stpaprra fordtjuk, lehzzuk rla az eredeti stpaprt. 
	
	Kiszabjuk belle az alagt tetejt s aljt, majd az alagtformt stpaprral kibleljk s belehelyezzk a mints tsztt.
	A krmhez a zselatint felolvasztjuk a vz s a tej keverkben, majd kihtjk.
	Kikeverjk a mascarpont a porcukorral, hozzadjuk a joghurtot, a citromlevet, jl elkeverjk. Vgl homogenizljuk a zselatinos tejjel.
	Felverjk a tejsznt a habfixlval, majd a krmsajtos-joghurtos keverkhez adjuk. 
	
	A krm felt a formba ntjk,
	
	ezutn a szv alak eperzselt cskban a tetejre fektetjk.
	
	Vgl befedjk a maradk krmmel, s lezrjuk az alagt aljul szolgl tsztval.
	
	
	A htben hagyjuk megdermedni (n 8 rt hagytam neki erre). Ezutn kibortjuk a formbl a ksz alagutat.
	
	
	