Kora tavaszi nvnapra kszldtem, ezrt r tudtam hzni a cseresznyevirgzst, mint tematikt.
Az ajndk egyik fele a kedvenc mgikus szakurafm volt (mondtam, szerintem vegyszeknek ktelez), a msik pedig egy olyan bonbon, ami tartalmazta az nnepelt kedvenc zprostst: narancsot feketecsokival, amit rdsknt megemelt mg kt, szintn narancs z marcipnrteg.




Tiprdtam ezek sznn, mert hol a transzferflia rzsaszn virghoz, hol az zest narancs sznhez hzott a szvem. Vgl a sors levette vllamrl a dngs terht: hiba volt eredetileg az egyik tmb szne rzsaszn, a narancshj leuralt mindent s tsznezte azt.


Az eredeti receptben 10x10 centis ngyzetek szerepelnek, az n dobozom pedig 1414-es, ezrt duplztam a mennyisgeket. Az egsz procedra legutlatosabb rsze a marcipn kinyjtsa volt.

Elg sok szabszati hulladk maradt ellenben, amiket egy hirtelen tlettl vezrelve szilikon formzkba tltttem,

majd a ksz masnikat s kmekat lefagyasztottam


a "j lesz majd mg valamire" jegyben.
A megdermedt bonbonalapot kr alakra szaggattam 4 cm tmrj kiszrval, hogy elszakadjak a mr tbbszr alkalmazott szgletesre aprtstl.

A korongokat kimrtottam temperlt tcsokiban



s tetejkre fektettem a felszabdalt transzferflit.



s mr csak az volt htra, hogy becsomagoljam az ajndkot s kapjon mg egy kis cseresznyevirgos dsztst kvl is. Ehhez a nyuszidekorhoz vsrolt gakbl metszettem le egy darabkt.

Az nnepelt nagyra rtkelte a meglepetst, dicsr szavakkal mltatta, gy rendkvl j rzs koronzta erfesztseimet mindkettnk rszrl.


(Marcipn: Szamos+des zek, csoki Lidl, Cointreau innen, transzferflia innen, mrtvilla innen.)