Nem kell ahhoz felttlenl valamilyen plusz felhajts (cukormz, fondant, cukorkk), hogy szpet alkossunk, elg nhny frappns tlet is.

Nos ezek kzl eredetileg egyik sem az enym, csak magamra szabtam ket.
A rttes vltozathoz a mr unsig emlegetett (itt, itt s itt), formjt jl tart tsztt hasznltam.
Elksztettem az alaptsztt (teaf nlkl),

elfeleztem, s az egyik flhez 4,5 csapott kvskanl kakaport adtam.

Egy jszakn t a htben pihentettem ket,

majd kinyjtottam s kiszaggattam bellk az alapokat.

A dszekhez szilikon formkba tuszkoltam a maradk tsztt,

majd fagyasztban addig htttem, amg meg nem szilrdult annyira, hogy ki tudjam bellk varzsolni a mintt.


Biztonsg kedvrt megkentem tojssal a htukat, mieltt rfektettem ket a kekszekre,


hogy tutira ne potyogjanak le utlag.




A szves tsztt az eredeti recept szerint ksztettem el.
220 gramm liszt s 65 gramm kemnyt keverkt tszitljuk.

150 gramm vajat kihabostunk, hozzszitlunk 110 gramm porcukrot, tovbb habostjuk, elkeverjk 30 gramm tojs felvel, majd 0,5 teskanl vanliaaromval s a maradk tojssal tovbbkeverjk. Hozzadjuk a lisztes kemnytt s kzzel egynemv gyrjuk.
Elfelezzk, s az egyik felt 2 teskanl kakaporral sszegyrjuk, majd mindkt tsztt egy jszakra htbe rakjuk.

Msnap fl centi vastagra nyjtjuk a tsztkat,

kiszaggatjuk bellk a kis szveket,

amiket aztn kicserlnk, s a msik tsztba helyeznk pepitban.

vatosan prszor tgrgetjk rajtuk a nyjtft, majd kiszaggatjuk a kekszeket.
Szksg van valamilyen segdeszkzre a stpaprra trtn temelshez, mert a ktfle tszta egysge azrt nem tl stabil.

170 oC-on 13-15 percig stjk.


Az sszes maradk (lees, fel nem hasznlt) tsztt sszegyrtam mrvnyosra, s jabb szveket szaggattam bellk.

Illzik ne legyenek, mindkt vltozat roppant macers, munks, de gy is megri ket kiprblni.

zre, llagra nincs kztk lnyegi klnbsg (taln a klasszik recept kicsit omlsabb, de ez addhat abbl is, hogy a szves tsztt vkonyabbra sikerlt nyjtanom), mindkett nagyon finom. Klnsen akkor, ha valdi vajjal s nem margarinnal kszlnek.