Utlom a bgrzst, mondtam mr.
Lehet, hogy emiatt lett lvezhetetlenl cukros ez a tszta. Az a rsze, hogy brutlisan kakas, nagyon bejn (ezt a liszt:kaka arnyt tuti ki fogom prblni egyik jl bevlt kekszreceptemnl). De hogy annyi cukor van benne, hogy karamellizldik, ettl ropog, nem porhanys, hanem inkbb melaszosan tapad, na az egyltaln nem tetszik. Mindenfle tblzatot s blogot bjtam a trfogatslyok megllaptsra, talltam 160, 200 grammos instrukcit egy bgre cukorhoz, n magam pedig 250-et mrtem. Vettem az arany kzputat, de mindezen erfeszts dacra sem lett lvezhet szmomra a vgeredmny.










Ennyit a tsztrl. A dsztsi technika egy rsze mr ismers lehet az elz kekszes bejegyzsembl.





A tojst bort sznes szalagok aprtshoz ugyanazt a spaklit hasznltam, mint amivel a szves kekszeket emeltem t a tepsire (eredetileg csokitemperlshoz szereztem be, de speciel ahhoz mg sosem vettem el),

a masnikat pedig most is a szilikon formmmal ksztettem.





A msik vltozat jval macersabb. Nem is a mrvnyos tszta elksztse az igazi kihvs,





hanem a csipkzett fedrteg rhelyezse. A mintk kiszaggatsa utn (a kisebb tojshoz krberajzoltam a szaggatt, fnymsolval lekicsinytettem, majd ennek segtsgvel ksztettem el az eredetinl krben kb. 0,5 cm-rel kisebb sablont kartonpaprbl)



muszj volt kicsit htenem a kakas tsztt ahhoz, hogy fel tudjam emelni egyben, s ne hulljon szt cafatokra.


Befejezsl kaptak nmi cukormzas dsztst is, ami szerintem igazn feldobja a vgeredmnyt.



(Vilgos tszta receptje innen, kakas innen, mrvnyos tszta ksztse innen, masnis minta innen, rttes innen, tojs szaggat innen, szilikon formk innen, festkek, tovbbi szaggatk s dsztfejek innen.)