vek ta irigyeltem kedvenc kollganm tejbegrzes krmreceptjt. Vgre elrkezett az alkalom, amire magam is elkszthettem.
A tszta vidm, tavaszias-virgos-tojsos-hsvti dsztst kapott rzsaszn alappal, ezen kptl ihletve.
HOZZVALK:
MINTA
80 g puha vaj
80 g porcukor
80 g liszt
80 g tojsfehrje
fehr, srga, piros, zld, lila telfestk
TSZTA
4 nagy tojsfehrje+ 4 ek cukor
4 nagy tojssrgja+ 4 ek cukor
8 ek liszt
2 tk tej
2 ek olvasztott vaj
rzsaszn telfestk
TLTELK
3 dl tej
3 ek bzadara
100 g puha vaj
70 g porcukor
1 citrom reszelt hja
1 tk vanlia aroma
TEPSI: 24x34 cm.
Elszr elksztjk a krmet. Megfzzk a tejben a bzadart, hozzadjuk a cukrot, kihtjk. A vajat kihabostjuk a vanlival s a citromhjjal, vgl belekeverjk a tejbegrzt.


A minta tsztjnak sszetevit habvervel egynemv keverjk. tfel osztjuk, megsznezzk ket, majd habzskokba tltjk.

Tlcra helyezzk a stpaprral bevont sablont, majd ttrljk egy olajos paprral. Megrajzoljuk a mintt, majd fl rra htbe tesszk a tlct.

A tszthoz felverjk a fehrjket a cukorral s a rzsaszn festkkel, majd kln tlban habosra keverjk a srgjt a cukorral (ehhez adtam fehr festket, hogy tomptsam a srga szn erssgt).


Utbbiba beleszitljuk a lisztet, finoman elkeverjk, majd beleforgatjuk a tejet s a vajat. Vgl a fehrjt is vatosan hozzkeverjk.
A tlcrl tvarzsoljuk a stpaprt a tepsibe,


majd rntjk a tsztt s vatosan elegyengetjk.

Ezutn nhnyszor a munkapulthoz csapkodjuk buborkmentests cljbl. 160 oC-ra elmelegtett, hlgkeverses stben 12 percig stjk (ez lehetett volna nhny perccel tbb).
Kivtel utn a tsztt stpaprral egytt feltekerjk s gy hagyjuk kihlni.

Tltskor kitekerjk a tsztt, megkenjk a krmmel, ismt feltekerjk, s dermedsig htben pihentetjk.




Nagyon finom lett, sikert aratott.
