Színes szívek
Alapvetően Praliné Zsuzsitól lestem el a fehércsoki őrölt, liofilizált gyümölccsel történő színezésének ötletét. Eperrel működött is szépen.
A sárga színt mangóból szerettem volna nyerni, de nem találtam belőle liofilizált, csak aszalt verziót, aminek állaga viszont inkább az aszalt szilvához hasonló, ezért őrölni képtelenség. De nyugi, nem veszett kárba az sem, ment a töltelékbe. A sárgításhoz végül őrölt, liofilizált barackot kevertem a csokiba. Sajnos elég kese lett, így rásegítettem pici ételfestékkel.
A töltelékek az alapján a recept alapján készültek, amit a rubycsoki tanfolyamon tanultunk.
Az epreshez fagyasztott epret olvasztottam, majd turmixoltam le,
a mangóshoz konzervből nyertem a pürét.
Futottam még egy kört rozézselé ügyben is. A korábbi dzsemfix helyett zselatint használtam (100 g borhoz 1,5 lapot), ami remek állagú zselét eredményezett. Ezzel rétegeztem az epres ganázs egy részét (egy pohárban modelleztem is).
De az igazi sikertörténet a mangós lett, mert a fehércsoki alapú tölteléket remekül megbolondították a savanykás aszalt mangókockák.
Ami viszont mindkét kör vitathatatlan erénye, az a mutatós, fényes külső. Azon nehéz fogást találni.