Ahnyszor megltom ezeket a fajta virgokat, kt dolog ugrik be egybl: a hippire festett ikonikus Volkswagen Transporter T2-es,


ami Legban is kaphat (ugyan virgok nlkl, de gy is roppant cuki)

s Viggo Mortensen, akit pr ve Oscarra jelltek a hippi csaldf megformlsrt a Captain Fantasticban.

Mindennek persze semmi kze ahhoz a krlmnyhez, hogy a korbbi bonbonhoz vett mangpr hatalmas kiszerels volt a felhasznlni kvnt mennyisghez kpest, ezrt megldult a fantzim a maradk felhasznlst illeten. gy szletett meg ez a stemny.
HOZZVALK:
ZSEL
200 g mangpr
2,5 lap zselatin
MINTA
70 g puha vaj
70 g porcukor
70 g liszt
70 g tojsfehrje
fehr, srga, rzsaszn, kk, zld telfestk
TSZTA
4 nagy tojsfehrje+ 4 ek cukor
4 nagy tojssrgja+ 4 ek cukor
8 ek liszt
2 tk tej
2 ek olvasztott vaj
TLTELK
60 ml tej
3,6 lap zselatin
2,5 ek vz
120 ml tejszn
60 g mascarpone
36 g porcukor
120 g natr joghurt
0,5 ek citroml
1 zacsk habfixl
TEPSI: 24x34 cm.
A zselhez hideg vzbe ztatjuk a zselatint, a mangprt forrsig hevtjk egy lbosban, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselstt. Folpack-kal kiblelt dobozba ntjk, s egy jszakn t a htben hagyjuk dermedni. Msnap a formnk hossznak megfelel mennyisg mintt szaggatunk ki a zselbl.



A minta tsztjnak sszetevit habvervel egynemv keverjk,


majd sztmrjk a kvetkez arnyban: 30 g (fehr), 30 g (rzsaszn), 40 g (srga), 40 g (kzpkk), 70 g (vilgoskk), 70 g (zld),

megsznezzk,

vgl habzskba tltjk ket.
Tlcra helyezzk a stpaprral bevont sablont, majd ttrljk egy olajos paprral.

Megrajzoljuk a mintt,

majd fl rra htbe tesszk a tlct.
A tszthoz felverjk a fehrjket a cukorral s az telfestkkel, majd kln tlban habosra keverjk a srgjt a cukorral s az telfestkkel. Utbbiba beleszitljuk a lisztet, finoman elkeverjk, majd beleforgatjuk a tejet s a vajat. Vgl a fehrjt is vatosan hozzkeverjk.

A tlcrl tvarzsoljuk a stpaprt a tepsibe,


majd rntjk a tsztt s vatosan elegyengetjk.

Ezutn nhnyszor a munkapulthoz csapkodjuk buborkmentests cljbl. 160 oC-ra elmelegtett stben 14 percig stjk hlgkeverssel.

A tsztt melegen stpaprra fordtjuk, lehzzuk rla az eredeti stpaprt.


Kiszabjuk belle az alagt tetejt s aljt, majd az alagtformt stpaprral kibleljk s belehelyezzk a mints tsztt.

A krmhez a zselatint felolvasztjuk a vz s a tej keverkben, majd kihtjk. Kikeverjk a mascarpont a porcukorral, hozzadjuk a joghurtot, a citromlevet, jl elkeverjk. Vgl homogenizljuk a zselatinos tejjel. Felverjk a tejsznt a habfixlval, majd a krmsajtos-joghurtos keverkhez adjuk. A krm felt a formba ntjk,

ezutn mangzselt fektetnk a tetejre.


Vgl befedjk a maradk krmmel,

s lezrjuk az alagt aljul szolgl tsztval.

Egy jszakt htben pihentetjk, msnap kifordtjuk a formbl,




s szeleteljk.
