Szeretek, de nem tudok fzni. Sosem tanultam. Senkitl. De kitartan prblkozom. Viszont brmi, amit csinlok, az csak utnzs, nem tudatos cselekvs, ezrt nem rzem tudsnak. Egynisget maximum a receptek kivlasztsba tudok vinni, az alkotsi folyamatba nem.
n vegysz vagyok. Azt tanultam, hogy a lersokat preczen, pontosan vgre kell hajtani. A hozzvalkat patikamrlegen vagy trfogatra pontosan ki kell mrni, s az egzakt mdon meghatrozott technolgit szorosan kvetve vgrehajtani. Fzni is csak gy tudok. Preczen, pontosan, mindent mrve, a trfogatokat fzpohrral vagy mrhengerrel. Nem tudok az olyan fogalmakkal mit kezdeni, hogy zls szerint vagy forr st.
Viszont ha van egy tkletes recept, azt kivitelezve el tudom hitetni, hogy tudok fzni.
A msik, amit elhatroztam a frjemmel val sajt hztarts indtsakor, hogy nem fzk hagyomnyos dolgokat. Mert nem fogom azt hallgatni sem tle, sem magamtl, hogy ezt valamelyiknk anyukja jobban kszti. Ezrt csak olyasmit prblok ki, amit korbban egyiknk sem kstolt, gy nincs sszehasonltsi alapunk.
Nos, a fenti kvetelmnyeknek megfelel megoldst Stahl Judit hozta el szmomra. Mert klnleges dolgokat fz, a receptjei nagyon alaposak, gy a sikerlmny 90%-ban garantlt. Az igaz, hogy nha komoly kihvs a hozzvalk beszerzse, de ezt izgalmas kalandnak fogtuk fel. s az is tny, hogy ezekbl a nagy nehezen begyjttt dolgokbl ltalban csak egy csipet vagy egy korty kell, aztn nem tallunk tfedst ms recepttel soha tbb, amihez jra szksgnk lenne rjuk. Mgis imdom. Biztonsgrzetet s nbizalmat ad.
s br az utbbi idben feltmadt bennem az igny, hogy kb. 30 magyar tradicionlis tel tkletes receptjt sszegyjtsem (s ehhez inkbb Lajos Marinl keresglek), de alapveten mg mindig Stahlul fzk.
Nemrg megjelent az j knyve. Szp kills s izgalmas. Mint mindig. Csupa-csupa tuti recept szinte tzhely nlkl, maximum 5 hozzval, egyetlen ednyben, hzias konyha, melegszendvicsek, olaszos tsztk, egzotikus kalandok s dessgek tmakrben (zelt itt).
Alig vrom, hogy neki lljak feldolgozni. s azt rezhessem, lm-lm, ht lehet, hogy mgiscsak tudok fzni.
(A knyv kedvezmnyesen beszerezhet itt.)