Karácsonyra kaptam egy tésztakészítő gépet, ami már régi vágyam volt, ugyanis elhatároztam megtanulok házi tésztát készíteni.
Az alapreceptet és a technikai útmutatót a fenti videóból merítettem.
Az első lépés a tésztakeverése, amit én géppel csináltam.
Második lépés a gyúrás, ami után szép, sima és homogén állagú tésztát kapunk, erre kell némi időt szánni. Nyújtás előtt fél órát fóliába csomagolva a hűtőben kell pihentetni a tésztát és közben is a nem használt tésztát fóliában kell tartani, mert különben kiszárad és tönkre megy.
Most jöhet a nyújtás, a nyújtógépen mindig a legalacsonyabb fokozaton kell kezdeni és ezen többször áhajtani. Ezután lehet a fokozatokat emelni és újra meg újra áthajtani a gépen és így vékonyodik a tészta fokozatról fokozatra. Az, hogy mennyire legyen vékony a tészta későbbi felhasználásától függ. (Nálam a lasange 4-es fokozatig megy, a szélesmetélt 5-ig)
Íme a végtermék lasagne tészta és szélesmetélt.
A szélesmetéltből tonhalas tészta készült.
A lasagne tésztából, bármilyen meglepő is lasagne.
Próbáljátok ki bátran a munka mellett jó szórakozás is. Készítettem tésztát már az óvodás keresztlányommal is a nyújtást nagyon élvezte.