Karcsonyra kaptam egy tsztakszt gpet, ami mr rgi vgyam volt, ugyanis elhatroztam megtanulok hzi tsztt kszteni.
Az alapreceptet s a technikai tmutatt a fenti videbl mertettem.
Az els lps a tsztakeverse, amit n gppel csinltam.
Msodik lps a gyrs, ami utn szp, sima s homogn llag tsztt kapunk, erre kell nmi idt sznni. Nyjts eltt fl rt fliba csomagolva a htben kell pihentetni a tsztt s kzben is a nem hasznlt tsztt fliban kell tartani, mert klnben kiszrad s tnkre megy.
Most jhet a nyjts, a nyjtgpen mindig a legalacsonyabb fokozaton kell kezdeni s ezen tbbszr hajtani. Ezutn lehet a fokozatokat emelni s jra meg jra thajtani a gpen s gy vkonyodik a tszta fokozatrl fokozatra. Az, hogy mennyire legyen vkony a tszta ksbbi felhasznlstl fgg. (Nlam a lasange 4-es fokozatig megy, a szlesmetlt 5-ig)
me a vgtermk lasagne tszta s szlesmetlt.
A szlesmetltbl tonhalas tszta kszlt.
A lasagne tsztbl, brmilyen meglep is lasagne.
Prbljtok ki btran a munka mellett j szrakozs is. Ksztettem tsztt mr az vods keresztlnyommal is a nyjtst nagyon lvezte.