Itt az v vge, jn a nagy ss sszefoglal.
Az els recept, a Lbtrl nev virslis-rcsos Nassol Dettitl szrmazik.
Amivel kiegsztenm a lerst: 2 dl tejet hasznltam s 7 db virslit. Az lesztt fel kell futtatni. A keleszts nlam egy rig tartott, a stsi id pedig 35-40 perc.




Ezt kveten ksztettem el a sajtos perecet, mert ki akartam prblni vgre a korbban vsrolt szaggatt.
Nekem a receptben lertakkal szemben nem 70-75, hanem 95 db lett belle. A s mennyisgt megduplztam s felesben hasznltam hozz sima s fstlt sajtot.





Az ezutni sajtos hajtovnyt szintn Detti oldaln talltam, viszont Limartl szrmazik, aki rengeteg gasztrobloggert megihletett, nagyon sokan hivatkoznak r, mint a kelt tsztk magyar kirlynjre.
A tapasztalataim a kvetkezk: fstlt sajtot hasznljunk, mert a sima nem elg karakteres. A tszta krmmel val megkense utn szrjunk mg r pluszban sajtot. rdemes valban trapz alakra felvgni a tsztt, mert n sima tallrokat ksztettem, de stskor dltek ssze-vissza. J messzire tegyk egymstl a tepsiben a darabokat, mert sts kzben nagyon megnnek.





Karcsonyra hrom sssal kszltem, mindhrom Rupner konyhjbl kerlt ki. Tl azon, hogy egyik finomabb, mint a msik, azt is megtanultam tle, hogy stemnyeink sokszor nem frissen tart dobozban vagy fliba bugyollva rzik meg stskori llapotukat napokig, hanem nagyanyink mdszervel, konyharuhval letakarva. Kiprbltam, mkdik, konkrtan az omls sajtos kocknl.
A recept nagyon egyszer, az eredmny pedig finom s tetszets. Nlam 18 perc alatt rte el az arany sznt.





A pizzs csavart stangli mr macersabb, de annyira zgazdag, hogy rdemes vele vacakolni (bacon helyett 5 dkg sonkt kockztam r). Arra kell figyelni, hogy legalbb ktszer tekerjk meg a delikvenseket, klnben sztnylnak stskor s kiszrad a belsejk.






A vajpuha sajtos csigk tsztjval nem knny bnni, mert nagyon lgy, gy feltekers utn, szeletels eltt egy rra be kell tenni a fagyasztba. n kivtel utn nem vrtam, hogy felmelegedjen, szeleteltem s azonnal stttem is, ami gy 20 percet vett ignybe.



Prbljtok ki ket btran, egyikkel sem foghattok mell.