Ezek a virgok jelentettk szmomra a mesterkihvst. Klnsen azta, amita ilyen meleg van, s a vaj olyan gyorsan olvad, hogy szinte mr ki sem kell venni elre a htbl a krm ksztsekor.
Mrpedig ide tarts kell, klnben a krm egynem trutyikupacc folyik ssze kinyoms utn. Nagyon el kell tallni a kemnysgt, mert ha meg tlhtjk, beledermed a dsztcsbe s kptelensg kinyomni (nekem az jtt be, ha a kb. 200 gramm habzskba tlttt krmet hromnegyed rra betettem a htbe).
Tovbbi neuralgikus pont a tapads is, muszj a stiket lealapozni dszts eltt.

Kiprbltam tbbfle receptet, de mindig visszakanyarodtam a jl bevlt vajkrmemhez. Mert ez a legkevsb ls, knny elkszteni, j tartst biztost.
Szenvedtem mg a sznekkel is. Csak tbbszri prblkozs utn talltam csak megfelel zld festket a levlhez.


Amelyik nem kkes, vagy „levlzld” ltre nem libatermkre emlkeztet.

A fodrosnl mr emltettem, hogy hatalmas az orosz dsztcsvek vlasztka. Nincs ez msknt a virgos verziknl sem.


Mondjk persze, hogy j minsgt vlasszunk, de n pldul nem tapasztaltam klnbsget a drgn itt vsrolt, meg a jval kedvezbb r innen szrmaz szettem hasznlhatsga kztt. s ha ugye szembe lltjuk a kettt, ht zongorzni lehet az rbeli klnbsget.
A sikerhez pedig a kulcssz a gyakorls. Lerhatok ilyen okossgokat, hogy a csvet a felletre merlegesen kell tartani, egyenletesen, lassan kell nyomni, kzben felemelni, de ezeket a finomsgokat gyis a keznkkel kell megreznnk.


Csakgy, mint a neknk megfelel krmet. Mert kiprbltam a ksztk ltal csodlatosnak titullt tbb receptet, amik szmomra teljesen hasznlhatatlannak bizonyultak.
Mindezek ellenre rdemes kszkdni szerintem, mert nagyon szp, mr-mr professzionlisnak hat vgeredmnyt lehet velk elrni. Akr, mondjuk anyk napi meglepetsnek. De azt nem tagadhatom, hogy ez volt az a mfaj, amelyik a legjobban megdolgoztatott a cupcake-ek gyrtsa sorn.




Inspirci innen, levl cs innen, zld festk innen.