Mindent gy csinltam, ahogy tle tanultam.
Az mzeskalcs receptjt stttem meg,



a nla ltott technikkat alkalmaztam. Az sszeset. Annyit tettem hozz, hogy megprbltam standardizlni a cukormz ksztst, egyrszt, hogy ne kelljen fltte llni s adagolgatni a cukrot, msrszt, hogy az "amennyit felvesz" kittelt ignorlni tudjam.
A sajt robotgpemre szabtam az adagot, ami akkora, hogy megbzhatan t tudja keverni a hozzvalkat, fel tudja verni rendesen a habot. 55 g tojsfehrjhez (lehet kiolvasztott fagyasztott is, de felhasznls eltt szobahre fel szoktam melegteni, brmilyen is) 1 teskanl citromlevet adok

s hozzkeverem 210 g minsgi porcukor s 1 csapott evkanl kemnyt leszitlt keverknek felt.

Pr perc alatt tkevertetem a gppel is,

majd mehet hozz a maradk szraz anyag.


Innentl 5 percig veretem a gp maximlis fokozatn, majd tkeverem kanllal,

s jhet jabb 5 perc a gppel. s ennyi. Nem adagolgatok, nem sasolom az llagot.
A hab ebben az llapotban nem alkalmas dsztsre,

kis adagokban vizet spriccelve hozz lltom be (ezt mr kzzel keverve) a megfelel konzisztencit (bortshoz hgabb, rajziklshoz srbb mzra van szksgnk).
Alkottam egy tojs alak stencilt is, hogy ez a dsztsi md se maradjon ki a sorbl.



Radsul krberajzols sablonknt is tudtam hasznlni, amikor egy kisebb, de a felletbl kiemelked (azaz 3D-s) tojst akartam kszteni a nagy tojs kzepre.

A dsztsnl hasznltam fel a csipkegmbknl ksztett masnikat s tojskkat, tovbb a barik lbhoz vsrolt fekete marcipnbl gyurmztam a nyuszik szemeit.





Ennyit tettem n hozz. Minden mst a korbbi tanfolyamnak ksznhetek.