Eredeti japn dessget szerettem volna kszteni a tematikus napra.
Ki is nztem egy sajttortt, de szerencsre az les bevets eltt pr nappal megstttem fprba jelleggel. Azrt szerencsre, mert egyltaln nem tetszett kszen. Sem az llaga (habszivacsos), sem az ze (tojsrntotts). Gyorsan el kellett rukkolnom valamilyen alternatvval. Nem szeretek nyoms alatt rgtnzni, de most knytelen voltam. Ami biztos volt: a stemnynek rzsasznnek kell lennie, hogy idzze a cseresznyevirgot. Errl beugrott a Battenberg, aminek nagyon finom volt a tsztja. Kitalltam, hogy legyen torta, kontrasztos, mondjuk fehr krmmel. Legyen pucr, hogy a vkony, hevenyszetten felvitt bevonaton tsejljen a tszta szne. A tetejn pedig jelenjen meg valahogy a szakura.
Arra gondoltam, hogy hiba pudingos a tervezett vajkrm, tl tmny lenne nmagban, plusz kellett mg valami csavar, ezrt bevontam a sztoriba egy veg rebarbars eperlekvrt is. A lekvrt leturmixoltam, s gy tltttem be a krmkarikk kz.


De nzzk konkrtan. A korbban ismertetett mennyisg tsztbl stttem 3 db 200 grammos (nyersen volt ennyi), 18 cm tmrj korongot.



Tejsznes pudinggal ksztettem el a vajkrmet, amit aztn az itt ismertetett mdon rtegeztem a stilapok kz a lekvrral egyetemben.


Egy jszakt htben tlttt a torta alufliba bugyollva, fogyaszts eltt pedig megszrtam a tetejt porcukorral, ezt a sablont hasznlva a virg kialaktshoz.


Aggdtam a felvgs miatt. Mert ugyan prbltam a krmet a lekvrral laztani, de vgl arra eszmltem, hogy beleerltettem az egsz veg lekvrt (260 g) s pr kanl hjn az sszes krmet is (400 g). Tartottam tle, hogy elzott, hogy ls lett, egy formtlan, szeletelhetetlen trutyit vizionltam magam el.
Szerencsre alaptalannak bizonyult az aggodalmam.


A torta szpen szeletelhetv rt ssze, s nagyon finom lett. Egyszer, de nagyszer.
