Sokig nem tudtam, mit jelent az, hogy szalagos. Aztn kiderlt, hogy azt az vet "szalagozzk" le, amit ez a fnk a derekn visel. Fura dolog a divat.
Alap volt, hogy klasszikust, a magyar konyha klasszikusainl keressek. Elszr Horvth Ilonval prblkoztam, de az tsztja nekem kezelhetetlenl lgy volt, ragadt mindenhez, hiba szrtam al tonnnyi lisztet (mondjuk, annak mr gyansnak kellett volna lennie, hogy a lers szerint nem kinyjtani kellett a tsztt, hanem kzzel lenyomkodni).





Persze nem hagyott nyugodni a kudarc, gy Lajos Mari fel fordultam, s ki is hzott a csvbl. Ennek a fnknak a tsztjt ksztettem el tle, de tltelk nlkl, gy 1,5 centi vastagra nyjtottam. Fantasztikus volt vele dolgozni, s pazar lett a vgeredmny is.







De most jn a lnyeg: kkuszzsrban stttem ket, 160 fok krli hmrskleten. Nem bds, nincs mellkze a benne slt teleknek, a kis vdrbe knnyebb visszanteni, mint az olajat a flakonjba, egyszerbb utna mosogatni is, mert kevsb viszkzus. Paprtrln tszrni nem merem, mert flek, hogy belegygyul, miutn szobahmrskleten szilrd halmazllapot, ezrt csak dekantlom (lentm a tisztjt).




Az is nagyon tetszik benne, hogy nem szvjk magukba a sltek, s ugyan beltetem ket paprtrlvel blelt fszekbe, de nem nagyon van rluk mit leitatni.

Elsre szokatlanok az gy kszlt telek, mert nem rezzk az ismers olajos mellkzt, nem fedi el semmi a sajt aromjukat.
Mindent sszevetve csak ajnlani tudom. A kkuszzsrt s a konkrt receptet is.