Hajtogatós-vaníliás, azaz sfogliatelle
Baj van a vaníliával. Amióta tavaly elsöpörte egy ciklon az ültetvények jelentős részét Madagaszkáron, azóta kifejezetten nehéz beszerezni, ha van is, az ára az egekbe hág (korábban pl. az Ázsia Bt-ben mindig volt 700 Ft/rúd körüli áron, ezzel szemben pár hete már 1200 Ft-ba került). A projektet Hajni mentette meg azzal, hogy hozott a Lidlből 2 darabos kiszerelést 800 Ft-ért. Ilyen olcsón még életemben nem vettem.
És életemben nem készítettem hajtogatott tésztát sem, édes tésztát pedig sosem gyúrtam még zsírral. Ezért is szeretem ezeket a kihívásokat, mert mindig tapasztalok, tanulok újat, mindig fejlődhetek.
Az eredeti recepthez nem tudok sokat hozzátenni (a zsírt csipkedtem, nem reszeltem, a fánkokat 170 fokos kókuszzsírban sütöttem, feljövéstől számítva, oldalanként kb. 2-2 percig), maximum fázisfotókkal dokumentálni a folyamatot.
|