Sós intermezzo
Lehet azon vitatkozni, mi meríti ki a fánk fogalmát. Muszáj édesnek lennie? Elengedhetetlen, hogy zsiradékban süljön? Csak a kelttészta, illetve csak a gömbölyű fér bele a szigorúan vett nomenklatúrába? Elég, ha csak az egyik kritérium teljesül? Vagy az sem baj, ha egyik sem?
Miután eddig is próbálkoztam többféle tésztával és alakzattal, így innen csak egy ugrás, hogy az édes ízt is elengedjem. Hogy a lángost is idesorolom, lehet az már meredek. De nekem ezek ketten annyira bejöttek, hogy hiába vadhajtásai az eredeti koncepciónak, meg kell őket osztanom.
A fánk sonkával és füstölt sajttal volt töltve,
és természetesen kókuszzsírban sült,
csakúgy, mint a Limarától ellesett lángos.
Önmagában az emléktől is összefut a nyál a számban, szívesen befalnám őket újra bármikor.