Elszr vizulisan fogott meg, amikor elkezdte feldobiglni az algoritmus a videit sts tmban.
Aztn az tnt fel, hogy mennyire csendes ennek a szemlynek a laksa, milyen finom mozdulatokkal kever s rotyogtat, nem magyarz, nem zrg gpekkel, nem csrmpl, s milyen jl ellazt, ha nzem az eszttikus krnyezetet, a rendezett munkafelletet, a szpsges produktumokat, mikzben hallgatom a spatula surrogst, a folyadkok csordoglst, a krm bugyogst.
Az csak sokkal-sokkal ksbb esett le, hogy n tulajdonkppen ASMR ltal vagyok megeufrizva. Annyi tudhat, hogy koreai az illet, de miutn a kezn kvl soha-sehol-semmi nem ltszik, a nemt csak tallgatni lehet (de valsznleg n). Amik viszont magukrt beszlnek, azok az alkotsai. Videin nyomon kvethet a fejlds, ahogy az gyes amatrbl, vrprofiv avanzslt. tletes, zlses, rendkvl dekoratv stemnyeit kptelensg nem kiprblni.
Puffancsai kzl a barackosra esett a vlasztsom,

viszont addig gatyztam az elksztsvel, hogy kikopott a nektarin a piacok knlatbl, amikorra vgre rszntam magam. gy maradt a konzervbarack.
Lerom a recept hozzvalit, hogy ne kelljen keresglni, tovbb azrt is, mert a krm eredeti mennyisge nem kompatibilis a fnkok szmval, nekem csak kb. 5 gombchoz lett elg, holott a tsztbl 5 cm tmrj krket nyomva 8 db puffancs jtt ki (termszetesen mr a nyer mennyisgeket adom meg).
A krm kicsit folys lett, pedig a tejsznhez szrtam fixlt, gy szp kemnyre fel tudtam verni. Miutn az n zlsemhez kpest tl tejsznes is (br mg gy is kellemesen knny), ha jra prblkoznk, a profiterolnl lert tltelket vlasztanm a narancs hjnak s levnek kihagysval (az ott lert mennyisget duplzzuk, s ha valaki tejsznesebbet szeretne, az hasznljon vanlis helyett tejsznes pudingport).
HOZZVALK:
ROPOGS TSZTA
35 g puha vaj
30 g cukor
45 g liszt
telfestk
KRM
2 tojssrgja
40 g cukor
14 g kemnyt
200 g meleg tej
1/4 teskanl vanlia aroma
300 g tejszn
30 g porcukor
2 zacsk habfixl
1 doboz felezett szibarackbeftt
TSZTA
30 g vaj
egy csipet s
33 g tej
33 g vz
40 g liszt
75 g tojs
A ropogs rteghez habosra keverjk a cukrot a puha vajjal, megsznezzk az telfestkkel, majd hozzadjuk a lisztet.
sszegyrjuk,

2 stpapr kztt vkonyra nyjtjuk, majd felhasznlsig a htbe tesszk.

A krmhez egy lbosban elkeverjk a tojssrgjt, a cukrot s a kemnytt, majd hozzadjuk a meleg tejet s a vanlia aromt. Lass tzn, lland kevers mellett besrtjk, majd lehtjk.
A tejsznt a porcukorral s a fixlval felverjk,

majd vatosan hozzkeverjk a krmet.


Egy keveset csillagcsrs, a nagyobbik rszt sima csrs habzskba tltjk.
A barackot lecspgtetjk,

szveket szrunk ki a dsztshez, a maradkot pedig apr kockkra vgjuk.

Ezutn jhet a tszta.

A stt elmelegtjk 180 oC-ra.
A tejet, vizet, vajat s a st egy lbosban forrsig hevtjk, majd lehzzuk a tzrl. Belekeverjk a lisztet, fakanllal csommentesre keverjk. Ezutn visszatesszk kzepes hfokra, 1 percig folyamatosan keverjk.

A tzrl levesszk, tlba ntjk, hagyjuk kihlni. Hozzadjuk a tojst, kzben folyamatosan kevertetjk robotgppel.


Habzskba szedjk, majd stpaprral blelt tepsibe 5 cm tmrj halmokat nyomunk a tsztbl.

Ezutn a ropogs tsztjbl szintn 5 cm-es krket szaggatunk,

majd befedjk velk a tsztahalmokat.

15 percig stjk 180 oC-on, majd 160 oC-on tovbbi 10 percet (nekem 5 is elg volt).

A kihlt puffancsok aljra lyukat frunk, majd a krmmel s a barackkal felvltva megtltjk ket.

Vgl a csillagcsrrel elltott habzskbl kis halmokat nyomunk a fnkok tetejre, beljk lltjuk a barackbl kivgott szveket s az egszet megszrjuk porcukorral.



Ezek a mutats puffancsok azonban csak a jghegy cscsai, az igazi malkotsok szmomra a klnbz textrkkal rtegezett torti.






Szerintem egyszer nekidurlom magam ezeknek is. De hogy mindegyik surrogtats receptjt vgignzem terpis-relaxls cllal egy-egy nehz nap ellenslyozsaknt, az viszont egszen biztos.