Andor ellenállhatatlan. Mint a csokoládé, éppen úgy. Ezért is kötöttünk ki újra a Szamosnál, szinte napra pontosan egy évvel első tanfolyamunk után. Na meg persze azért, hogy továbbfejlesszük a korábban megszerzett tudást.
A formába öntött bonbonok után most a ganache kocka készítését vettük fel a táncrendünkbe.
Ritkaság az olyan helyzet az ember életében, amikor arra buzdítják, hogy falja, csak falja a csokoládét. Andor felhívására hol az egyik, hol a másik pasztillás tálkába markoltunk annak eldöntésére, hogy melyik a kedvencünk.
De a „Kóstolj!” parancs a ganache készítés minden fázisában előkerült, így végül a kész művekre már képtelenek voltunk rákívánni.
Sós karamell
és gyümölcsös krém készült,
majd megismerkedtünk a fehércsoki temperálásával
és a transzferfólia használatával.
Andor arra is figyelt, hogy az általa mesterségesen előidézett katasztrófahelyzetekkel megtanítson minket azok elhárítására.
Remek kikapcsolódás ez a tevékenység, aminek végén oklevéllel,
ajándék transzferfóliával
és persze a fő produktummal, saját készítésű ganache kockáinkkal távoztunk.
Teljesen egyértelmű, hogy folytatása következik.
Kicsi ellenreklám: ha valakit érdekel a téma, de nem akar elmenni a kurzusra, az egyik receptet megtanulhatja innen és innen.