Ebből az egyik csalás, ugyanis bolti. De mivel roppant egyszerű és finom, mégis megemlítem. Gála pudingporból készült pár percnyi keveréssel,
kicsit több tejjel, hogy a pudingállag öntetre váltson.
Ami viszont várakozáson felüli lett, az a szirup. Nem volt otthon narancsom csak citromom, de ez is megfelelő színt és aromát eredményezett.
A fánk nem túl édes, így igényli a plusz cukrot, ezért remek kiegészítő hozzá ez az ízletes szirup.
Magát a tésztát is nagyon bírtam, ugyanis önkiszolgáló. Az a része macerás és undi, hogy ragad,
és vizes kézzel kell golyóvá formálni,
viszont sülés közben pörög a fánk a zsiradékban, azaz kvázi magát forgatja,
így a kb. 5 perces sütési idő alatt simán össze tudtam állítani a következő adagot a felszabadult kezeimmel.
Érdemes arra figyelni, hogy a tojásfehérje felverésén túl ne dolgozzunk robotgéppel, mert nagyon szétveri a túró göbeit, így az eltűnik a tésztában (tapasztalatból mondom).
Fél adagot készítettem, 25 grammos golyókat formáztam.
Nagyon finom, könnyű a tésztája, érdemes kipróbálni.