Az odáig rendben van, hogy a kézzel vagdalt ganázskockák tetejére ráfektetjük a felaprított transzferfóliát, de hogy tudjuk ezt megoldani polikarbonát formában készült bonbon esetén?
A megoldás: mágneses formával. Ennek lejár az alja,
amire rá kell fektetnünk a fóliát,
majd rácuppantani magára a formára,
amit a beépített, jó erős mágnes oda is rögzít. Innentől úgy dolgozhatunk tovább, mintha sima formával lenne dolgunk.
Bevallom, én sohasem hallottam korábban a jogásztortáról. Biztos finom lehet azonban, mert a selymes, kellemesen fanyar kávékrémje egyszerűen mennyei!
Díszítésül nem az eredetileg leírt kávégranulátum burokba keverését választottam, hanem a sárkányos fóliát, amit a ganázstanfolyamon kaptunk ajándékba,
továbbá a feketecsoki után rátértem a fehér vonalra.
Elkészítettem a főzött krémet (gőz fölött sűrítettem be, mert féltem, hogy direktben melegítve esetleg odakapatom),
elkevertem a mézzel a diót
és megépítettem a forma lecsöpögtetésére szolgáló apparátot.
Ezután megolvasztottam és temperáltam a csokoládét,
elkészítettem a burkot,
megtöltöttem a dióval
és a krémmel,
végül megtalpaltam.
Izgatottan vártam, hogy megdermedjen a csoki és megállapíthassam, sikeres volt-e a temperálás, azaz fényes és roppanós-e a burok, könnyen kipottyan-e a formából.
És igen! Pompásan csillogott a felülete,
simán ki tudtam borítani, és nagyon finom volt.
De a talpalást még gyakorolni kell.
(Mágneses polikarbonát forma innen, fehércsoki innen.)