Nem kell ahhoz felttlenl valamilyen plusz felhajts (cukormz, fondant, cukorkk), hogy szpet alkossunk, elg nhny frappns tlet is.
	
	Nos ezek kzl eredetileg egyik sem az enym, csak magamra szabtam ket.
	A rttes vltozathoz a mr unsig emlegetett (itt, itt s itt), formjt jl tart tsztt hasznltam.
	Elksztettem az alaptsztt (teaf nlkl), 
	
	elfeleztem, s az egyik flhez 4,5 csapott kvskanl kakaport adtam. 
	
	Egy jszakn t a htben pihentettem ket,
	
	majd kinyjtottam s kiszaggattam bellk az alapokat.
	
	A dszekhez szilikon formkba tuszkoltam a maradk tsztt,
	
	majd fagyasztban addig htttem, amg meg nem szilrdult annyira, hogy ki tudjam bellk varzsolni a mintt.
	
	
	Biztonsg kedvrt megkentem tojssal a htukat, mieltt rfektettem ket a kekszekre,
	
	
	hogy tutira ne potyogjanak le utlag.
	
	
	
	
	A szves tsztt az eredeti recept szerint ksztettem el.
	220 gramm liszt s 65 gramm kemnyt keverkt tszitljuk.
	
	150 gramm vajat kihabostunk, hozzszitlunk 110 gramm porcukrot, tovbb habostjuk, elkeverjk 30 gramm tojs felvel, majd 0,5 teskanl vanliaaromval s a maradk tojssal tovbbkeverjk. Hozzadjuk a lisztes kemnytt s kzzel egynemv gyrjuk.
	Elfelezzk, s az egyik felt 2 teskanl kakaporral sszegyrjuk, majd mindkt tsztt egy jszakra htbe rakjuk.
	
	Msnap fl centi vastagra nyjtjuk a tsztkat,
	
	kiszaggatjuk bellk a kis szveket,
	
	amiket aztn kicserlnk, s a msik tsztba helyeznk pepitban.
	
	vatosan prszor tgrgetjk rajtuk a nyjtft, majd kiszaggatjuk a kekszeket.
	Szksg van valamilyen segdeszkzre a stpaprra trtn temelshez, mert a ktfle tszta egysge azrt nem tl stabil.
	
	170 oC-on 13-15 percig stjk.
	
	
	Az sszes maradk (lees, fel nem hasznlt) tsztt sszegyrtam mrvnyosra, s jabb szveket szaggattam bellk.
	
	Illzik ne legyenek, mindkt vltozat roppant macers, munks, de gy is megri ket kiprblni.
	
	zre, llagra nincs kztk lnyegi klnbsg (taln a klasszik recept kicsit omlsabb, de ez addhat abbl is, hogy a szves tsztt vkonyabbra sikerlt nyjtanom), mindkett nagyon finom. Klnsen akkor, ha valdi vajjal s nem margarinnal kszlnek.