vek ta irigyeltem kedvenc kollganm tejbegrzes krmreceptjt. Vgre elrkezett az alkalom, amire magam is elkszthettem.
	A tszta vidm, tavaszias-virgos-tojsos-hsvti dsztst kapott rzsaszn alappal, ezen kptl ihletve.
	 
	HOZZVALK:
	MINTA
	80 g puha vaj
	80 g porcukor
	80 g liszt
	80 g tojsfehrje
	fehr, srga, piros, zld, lila telfestk
	 
	TSZTA
	4 nagy tojsfehrje+ 4 ek cukor
	4 nagy tojssrgja+ 4 ek cukor
	8 ek liszt
	2 tk tej
	2 ek olvasztott vaj
	rzsaszn telfestk
	 
	TLTELK
	3 dl tej
	3 ek bzadara
	100 g puha vaj
	70 g porcukor
	1 citrom reszelt hja
	1 tk vanlia aroma
	 
	 
	TEPSI: 24x34 cm.
	Elszr elksztjk a krmet. Megfzzk a tejben a bzadart, hozzadjuk a cukrot, kihtjk. A vajat kihabostjuk a vanlival s a citromhjjal, vgl belekeverjk a tejbegrzt.
	
	
	A minta tsztjnak sszetevit habvervel egynemv keverjk. tfel osztjuk, megsznezzk ket, majd habzskokba tltjk.
	
	Tlcra helyezzk a stpaprral bevont sablont, majd ttrljk egy olajos paprral. Megrajzoljuk a mintt, majd fl rra htbe tesszk a tlct.
	
	A tszthoz felverjk a fehrjket a cukorral s a rzsaszn festkkel, majd kln tlban habosra keverjk a srgjt a cukorral (ehhez adtam fehr festket, hogy tomptsam a srga szn erssgt).
	
	
	Utbbiba beleszitljuk a lisztet, finoman elkeverjk, majd beleforgatjuk a tejet s a vajat. Vgl a fehrjt is vatosan hozzkeverjk.
	A tlcrl tvarzsoljuk a stpaprt a tepsibe, 
	
	
	majd rntjk a tsztt s vatosan elegyengetjk. 
	
	Ezutn nhnyszor a munkapulthoz csapkodjuk buborkmentests cljbl. 160 oC-ra elmelegtett, hlgkeverses stben 12 percig stjk (ez lehetett volna nhny perccel tbb).
	Kivtel utn a tsztt stpaprral egytt feltekerjk s gy hagyjuk kihlni.
	
	Tltskor kitekerjk a tsztt, megkenjk a krmmel, ismt feltekerjk, s dermedsig htben pihentetjk.
	
	
	
	
	Nagyon finom lett, sikert aratott.
	