Ha valaki gy rzi, gyakorolnia kellene a habzsk hasznlatt, ksztse el ezt a stemnyt, garantlom, hogy szintet fog lpni vele.
Idrabl trelemjtk, viszont a vgeredmny pazar lesz. Miutn a korbban ismertetett fehrcsoki krm nem viselkedik olyan szpen, mint az tcsokis, kerestem valami stabilabbnak grkez megoldst. A mennyisge lehetett volna tbb, ezrt a lersban mr a megemelt arnyokat ismertetem.
HOZZVALK:
MINTA
35 g puha vaj
35 g porcukor
35 g liszt
35 g tojsfehrje
piros telfestk
TSZTA
4 nagy tojsfehrje+ 4 ek cukor
4 nagy tojssrgja+ 4 ek cukor
8 ek liszt
2 tk tej
2 ek olvasztott vaj
TLTELK
78 g fehrcsoki
20 g hideg vz
1+3/4 lap zselatin
2 dl tejszn
1 zacsk habfixl
125 g apr kockra vgott eper
TEPSI: 24x34 cm.
Elszr elksztjk a krmet. A csokit vzgz fltt felolvasztjuk, flretesszk, amg lehl. A zselatint egy bgrbe mrjk, rntjk a hideg vizet, 5 percig hagyjuk duzzadni, majd mikrban felolvasztjuk. Egy lbasban forraljunk fel 41 g tejsznt, vegyk le a tzrl s keverjk hozz a zselatint, majd a csokoldt.

Hagyjuk szobahre hlni, kzben rendszeresen keverjk t kzi habvervel. 159 g hideg tejsznt verjnk habb a fixlval, majd vatosan forgassuk ssze a csokis keverkkel. Felhasznlsig tegyk htbe.
A minta tsztjnak sszetevit habvervel egynemv keverjk.

Megsznezzk,

majd habzskba tltjk (3-as dsztfejet hasznltam).
Tlcra helyezzk a stpaprral bevont sablont, majd ttrljk egy olajos paprral.

Megrajzoljuk a mintt,

majd fl rra htbe tesszk a tlct.
A tszthoz felverjk a fehrjket a cukorral, majd kln tlban habosra keverjk a srgjt a cukorral.

Utbbiba beleszitljuk a lisztet, finoman elkeverjk, majd beleforgatjuk a tejet s a vajat.

Vgl a fehrjt is vatosan hozzkeverjk.
A tlcrl tvarzsoljuk a stpaprt a tepsibe,


majd rntjk a tsztt s vatosan elegyengetjk.

Ezutn nhnyszor a munkapulthoz csapkodjuk buborkmentests cljbl. 160 oC-ra elmelegtett, hlgkeverses stben 14 percig stjk.
Kivtel utn a tsztt stpaprral egytt feltekerjk s gy hagyjuk kihlni.

Tltskor kitekerjk a tsztt,

megkenjk a krmmel,

megszrjuk az eperrel,

ismt feltekerjk, s dermedsig htben pihentetjk.
Szp is finom is, alkosstok meg Ti is

