Nem volt ms vlasztsom. Sem a naptrhoz, sem az idbeosztsomhoz nem tudtam igaztani ezt a projektet, akkor kellett nekiugranom, amikor vgre sikerlt hasznlhat cseresznyhez jutnom.
	s ez nem volt idn egyszer. Hiba fulladtunk bele az eperbe, ksbb a mlnba is, a cseresznye rsekor monszun sprt vgig haznkon, gy mr azeltt megrohadt a terms, mieltt berett volna. A fekete, hatalmas szem, ropogs gymlcs illzinak tnt, mr elengedni kszltem az egszet, amikor sikerlt vgre - mg ha arany rban is - megfelel minsg alapanyagot beszereznem. Ms krds, hogy a hmr higanyszla a 40 fokot verdeste ppen.
	Persze ezen is lehetett volna segteni, ha a dekorcihoz hasznlt krmet behtm felhasznls eltt, de szortott az id, erre mr nem volt lehetsgem. Ezrt is nem lett tkletes az alagt kinzete. Az ze viszont annl finomabb.
	 
	HOZZVALK:
	MINTA
	20 g puha vaj
	20 g porcukor
	20 g liszt
	20 g tojsfehrje
	fekete telfestk
	 
	TSZTA
	4 nagy tojsfehrje+ 4 ek cukor
	4 nagy tojssrgja+ 4 ek cukor
	8 ek liszt
	2 tk tej
	2 ek olvasztott vaj
	 
	TLTELK
	60 ml tej
	3,6 lap zselatin
	2,5 ek vz
	120 ml tejszn
	60 g mascarpone
	36 g porcukor
	120 g natr joghurt
	0,5 ek citroml
	6 g habfixl
	20 dkg cseresznye
	 
	BORTS
	190 g mascarpone
	27 g porcukor
	80 g tejszn
	5 g habfixl
	piros s zld telfestk
	 
	TEPSI: 24x34 cm.
	 
	A minta tsztjnak sszetevit habvervel egynemv keverjk. 
	
	Megsznezzk szrkre, 
	
	majd habzskba tltjk (3-as dsztfejet hasznltam).
	Tlcra helyezzk a stpaprral bevont sablont (kp innen), 
	
	majd ttrljk egy olajos paprral. 
	
	Megrajzoljuk a mintt,
	
	majd fl rra htbe tesszk a tlct.
	A tszthoz felverjk a fehrjket a cukorral, majd kln tlban habosra keverjk a srgjt a cukorral.
	
	Utbbiba beleszitljuk a lisztet, finoman elkeverjk, majd beleforgatjuk a tejet s a vajat.
	
	Vgl a fehrjt is vatosan hozzkeverjk.
	A tlcrl tvarzsoljuk a stpaprt a tepsibe, 
	
	
	majd rntjk a tsztt s vatosan elegyengetjk. Ezutn nhnyszor a munkapulthoz csapkodjuk buborkmentests cljbl. 160 oC-ra elmelegtett stben 14 percig stjk hlgkeverssel.
	A tsztt melegen stpaprra fordtjuk, lehzzuk rla az eredeti stpaprt.
	
	Kiszabjuk belle az alagt tetejt s aljt,
	
	majd az alagtformt stpaprral kibleljk s belehelyezzk a mints tsztt.
	A krmhez a zselatint felolvasztjuk a vz s a tej keverkben, majd kihtjk.
	Kikeverjk a mascarpont a porcukorral, hozzadjuk a joghurtot, a citromlevet, jl elkeverjk. Vgl homogenizljuk a zselatinos tejjel.
	Felverjk a tejsznt a habfixlval, majd a krmsajtos-joghurtos keverkhez adjuk. A krm felt a formba ntjk,
	
	
	ezutn kimagozott cseresznyt fektetnk a tetejre.
	
	Vgl befedjk a maradk krmmel,
	
	s lezrjuk az alagt aljul szolgl tsztval.
	
	Htben hagyjuk megdermedni (n 8 rt hagytam neki erre). Ezutn kibortjuk a formbl a ksz alagutat.
	
	A szobahmrsklet mascarpont habosra keverjk a cukorral, a tejsznt felverjk a fixlval, majd vatosan sszeforgatjuk a kettt. A krmet hromfel mrjk, majd a legnagyobb hnyadot fehren hagyjuk, a msik kettt pedig zldre s pirosra festjk (n kb. 41% fehr, 27% zld s 32% piros krm arnyokkal dolgoztam).
	
	
	A krmeket zrt csillagcsrrel elltott habzskokba szedjk, s a mintnak megfelelen bebortjuk velk az alagutat.
	
	Felvgsig/tlalsig htben pihentetjk.
	
	
	
	 
	(tlet innen.)