Viszonylag kis eszközparkkal már egész jó eredményeket lehet elérni. Mindenképp kell egy shaker, valamilyen mérce (én vegyész lévén mérőhengert használok) és jól jöhet egy törőfa is. Jégkockáért pedig csak egy benzinkútra kell beugrani.
Az alkoholok, kiegészítők (szirupok, poharak, díszítések) szinte bármely hiperszuper marketben beszerezhetők. De ha valaki rámenne a kemény vonalra, manapság már az sem gond. Pár éve még úri huncutság és csak a szakmán belüliek számára volt lehetséges ezekhez a speciális összetevőkhöz való hozzájutás, de ma már az italnagykerek és különböző webáruházak jóvoltából határ, a csillagos ég (itt például szuper dolgokat láttam).
Én a trópusi, karibi típusúakat szeretem, pont amiatt a hangulat miatt, amit ezek a képek árasztanak, mutatom:
Bemutatok nyolc olyan receptet, amik az elmúlt évek során sok örömöt szereztek a környezetemnek és nekem (Blue lagoon, Cosmopolitan, Malibu coco cosmo, Malibu sea breeze, Malibu sherbet, Red, white, blue, Sorrento sling, Tequila sunrise).
És itt egy mojito recept is, amit közösen kutyultunk egy nyári buli alkalmával a csajokkal (kis segítség: a cukorszirup receptje: 1 dl vízben 10 dkg cukrot melegítés közben feloldunk, majd lehűtjük. A receptben szereplő mennyiségeket 2,5 dl-re töltöttük fel vízzel. Kiváló menta és egyéb fűszernövény lelőhely a Fővám téri Ázsia bolt).
Ha valaki mégsem vevő az otthoni koktélkészítés ötletére, de azért inni mégiscsak szeretne, neki is tudok segítséggel szolgálni. Viki lánybúcsújának helyszínét keresve több helyet koktéloztunk végig a városban (pusztító egy időszak volt). Végül két olyan intézmény maradt, ahol mind a minőség, mind az ár-érték arány, mind a környezet elnyerte a tetszésünket.
A Morrison’s 2-ben 21 óráig 1 koktél 700 Ft, 10 db pedig 5000 Ft, a Corvinus Café Nyugatiban pedig 2 koktél 850 Ft.
Mi maradt még? Ajándéknak jópofa ötlet lehet egy bárszett és hasznos kifejezések definícióját olvashatjátok itt.
Nna akkor ezt a témát is kimerítettem.