Szenteste folytattam tovább gasztrokalandozásom a máj-pulyka tengely mentén.
Előételnek tokajis kacsamájhabot készítettem, amit habzsákból kinyomott kis halmocskákként sós kekszen tálaltam.
Számomra így volt ideális, mert a vastag kukacokkal nekem nagyon ölősnek bizonyult, mint a főpróba során kiderült.
A főétel francia gesztenyés pulyka volt.
Köretébe, a muffinba került a gesztenye (nálam 20 dkg-os Maroni, amiből így 10 db muffin jött ki).
Az eredeti recept egész pulykáról szól, de én 1,1 kg-os mellel dolgoztam (az áztatást recept szerint végeztem, de az áztató vízbe tettem bele a rozmaring ágakat.
Sütéskor a fokhagymákat beledugdostam a húsba, majd 180 oC-on egy órát sütöttem fehérbort alá öntve, lefedve, majd rákentem a mázat és már fólia nélkül pirítottam további fél órát.)
A desszertet, az angol karácsonyi süteményt 5 éve már elkészítettem egyszer, és annyira finom volt, hogy visszatapsolásra érdemesnek találtam.
Minden fogáshoz szükség volt valamilyen alkoholra, amit ugye muszáj volt lemeózni, így remek hangulatban készítettem a menüsort. Három napig eltartott a dínomdánom, mert amit csak lehetett, megfőztem előre.
Így szinte el sem fáradtam már az ünnep estéjére, amikor besöpörhettem az elismerést munkámért.