Culturewitches  

 

Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Brainstorming
Csak csöndben. Csak halkan. Hogy senki meg ne hallja.
 
Legfrissebb
Friss bejegyzések
2020.04.26. 10:16
2020.02.27. 17:16
2020.02.26. 17:21
2020.02.16. 08:56
2020.01.10. 07:44
Friss hozzászólások
 
Culturewitches mindennapi betevő

Toszkán főzőest Zuglóban

Az olasz ételeket mindenki szereti, én is. A különböző tészták a kedvencem mindegy, hogy kelesztett, vagy gyúrt. A tésztagyúrásról már írtam ezen az oldalon.

El határoztam, hogy megtanulom  egy profitól, hogy hogyan is kell ezt rendesen csinálni.

Ezért Mariannal elmentünk egy Toszkán főzőtanfolyamra a Bourbon konyhaszervezésében.

A menü:

  • bruschetta,
  • spenótos taglietelle rukkola pestoval és
  • szalonnával, scamorzaval töltött tortellini volt diós mártásban.

Hmm jól hangzik igaz?! Tényleg finom is volt.

Tortellini tésztája, ezt én gyúrtam

Taglietelle tésztája, szép élénkzöld

Bruschetta feltét, ennek elkészítésében Marian is résztvett

 

Voltunk már főzőtanfolyamon máskor is, akkor kettesével főztünk ez a mostani rendhagyó volt, abból a szempontból, hogy a csoport közösen főzött. Mindenki vállalt valami feladatot és azt a legjobb tudása szerint végezte el. Így a volt a csoport tagok között kommunikáció és alkalmat adott picit mindenkivel beszélni, ez nagyon furcsa élmény volt, hiszen vadidegenek voltunk egymásnak. Természetesen most is megettük, amit főztünk de nem a végén, hanem folyamatosan ahogy készen lett valami meg is ettük gyorsan.


A közös munka azért is volt hasznos, mert csak egy tésztanyújtó és vágó gépünk volt azt használtuk mindannyian, mindenkinek lehetősége volt kipróbálni a nyújtást és vágást. A tortellini, pedig akkora nagy adag volt, hogy mindenki kellett a tészta szaggatásához és töltéséhez, így is majd egy óra volt mire 8-an végeztünk vele.

A tészta nyújtást és vágást mindenki kipróbálta

Néhány fontos tanáccsal lettem gazdagabb például: a tésztát nem szabad túlgyúrni, és a különböző színezett (spenóttal, paradicsommal, céklával) tésztákhoz félfogós lisztet azaz fele-fele arányban finom lisztet és rétes lisztet használjunk.

Következő hétvégén kipróbáltam a rukkola pesztós tésztát, de spenótos tésztával, hanem tintahal tintájával színezett tésztát készítettem. Ugyanis nekem nem volt mutatós a zöld tészta a zöld pesztóval. Ezenkívül a másik hiba szerintem az ételek sorrendje volt, a rukkola pesztó olyan domináns ízű volt, mint egy íz bomba ezután a diós-tejszínes mártással készült tortellini teljesen elveszett, pedig önmagában ez is nagyon finom volt.

zöld tészta zöld pesztóval

 

készül a rengeteg tortellini, kalákában

Marian készíti a tökéletes tortelliniket

a diós tejszínes mártást én főztem

a végeredmény

2017.01.02. 16:43, Hajni Vissza a bloghoz
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Az egyértelmű, hogy nagyon jól éreztem magam és finomakat ettünk. De más vonatkozásban mókusvakításnak tartom az egészet. Egyrészt megkérdőjelezném a vezetőnk hitelességét, ha mégoly szimpatikus volt is amúgy, mert attól, hogy valaki sokszor kóstolt és készített tésztát, az önmagában még nem teszi egy régió gasztronómiájának autentikus ismerőjévé, sőt szakértőjévé (ellentétben a japán főzőnél, aminek viszont ezt minden pillanatában tetten lehetett érni). Ráadásul ebben a menüsorban nem volt semmi specifikusan toszkán, így azt hiszem, ez az elnevezés csak azért került a képbe, mert "Toszkánával" és az "olasz tésztával" bármit el lehet adni.

Az már nyilván az én korlátoltságom és rugalmatlanságom, hogy az olaszos tésztáknál ragaszkodom a paradicsomhoz. Sőt számomra igazából a szószon van a hangsúly, nem a tésztán. Nekem semmi pluszt nem jelent ebben az esetben, ha házi készítésű, pedig ettem már több helyen, például Gianninál is és nem ízlett, pedig a tenger gyümölcsei szósz remek volt rajta. Lehet, hogy azért, mert gyári tésztán szocializálódtam, de én a Barillánál (ami legalább tényleg olasz: Pármában a 19. században született meg a Barilla. Az egykori kis tésztabolt mára az olasz konyha vezető márkaneve és egyik szimbóluma lett.) semmivel sem érzem jobbnak Magyarországon a házit. Úgyhogy csak megerősítést kaptam arról, amit eddig is tudtam: én ezzel otthon tuti, hogy sosem fogok vacakolni.

Amit még hozzá kell tennem viszont, hogy ezen az estén ittam életem legjobb Limoncellóját, pontosabban az egyetlent, ami ízlett, pedig kóstoltam már néhányat, többet közülük készítésük helyén.

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2017.01.07. 07:13
Marian

Az egyértelmű, hogy nagyon jól éreztem magam és finomakat ettünk. De más vonatkozásban mókusvakításnak tartom az egészet. Egyrészt megkérdőjelezném a vezetőnk hitelességét, ha mégoly szimpatikus volt is amúgy, mert attól, hogy valaki sokszor kóstolt és készített tésztát, az önmagában még nem teszi egy régió gasztronómiájának autentikus ismerőjévé, sőt szakértőjévé (ellentétben a japán főzőnél, aminek viszont ezt minden pillanatában tetten lehetett érni). Ráadásul ebben a menüsorban nem volt semmi specifikusan toszkán, így azt hiszem, ez az elnevezés csak azért került a képbe, mert "Toszkánával" és az "olasz tésztával" bármit el lehet adni.

Az már nyilván az én korlátoltságom és rugalmatlanságom, hogy az olaszos tésztáknál ragaszkodom a paradicsomhoz. Sőt számomra igazából a szószon van a hangsúly, nem a tésztán. Nekem semmi pluszt nem jelent ebben az esetben, ha házi készítésű, pedig ettem már több helyen, például Gianninál is és nem ízlett, pedig a tenger gyümölcsei szósz remek volt rajta. Lehet, hogy azért, mert gyári tésztán szocializálódtam, de én a Barillánál (ami legalább tényleg olasz: Pármában a 19. században született meg a Barilla. Az egykori kis tésztabolt mára az olasz konyha vezető márkaneve és egyik szimbóluma lett.) semmivel sem érzem jobbnak Magyarországon a házit. Úgyhogy csak megerősítést kaptam arról, amit eddig is tudtam: én ezzel otthon tuti, hogy sosem fogok vacakolni.

Amit még hozzá kell tennem viszont, hogy ezen az estén ittam életem legjobb Limoncellóját, pontosabban az egyetlent, ami ízlett, pedig kóstoltam már néhányat, többet közülük készítésük helyén.

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?