Maradt korbban fondantom, amelynek szavatossga a vge fel kzeledett. Aktulisan nem terveztem felhasznlni, de kidobni sem volt szvem, gy arra gondoltam, megprblom lefagyasztani. Kinyjtottam s mintt nyomtam bele az j (mr kb. a 650. a sorban), a Tchibnl kiszrt s otthagyni kptelensg felszerelsemmel, majd kiszaggattam mretre.


Stpaprral elvlasztva, folpackba csavarva ment is a mlyhtbe.

Miutn a zld imdja a barnt, gy dntttem, hogy valamilyen csokikrm kiegsztjeknt fogom felhasznlni.
A korbban mr ismertetett Stahl fle tszta szolgltatta hozz az alapot,

erre kerlt a csokis felptmny s a fondant (utbbinl vigyzzunk, olvasszuk fel rendesen szobahre, klnben trik).

Teljesen jl mkdik a dolog, semmit nem vesztett sem klsejbl, sem zbl a fagyaszts sorn.


A csokikrm kesernys, igazn ts fajta, s nem tl des. Az eredeti recept csilit is ztat a felolvasztott csokiba, de n azt nem szeretem, gy kihagytam. A figyelmes szemll lthatja, hogy a fondanttal borts nem lett tkletes. Ennek oka, hogy a krm mennyisge nem volt kompatibilis a muffinok szmval, ergo nem jutott elg a fondant alatt elhelyezked tsztafellet kiegyengetsre. Ez persze egyrtelm baki rszemrl, hisz ki kellett volna szrnom mr az alapanyagok mennyisgbl, hogy kevs lesz, de a nyri kihagys kizkkentett a rutinbl ezek szerint. Nektek viszont mr olyan arnyokkal rom le a ksztst, amellyel nem futhattok lyukra. me:
150 gramm puha vajat kihabostunk 5 perces kevertetssel. 75 gramm porcukor s 3 evkanl cukrozatlan kakapor keverkt szitljuk hozz tbb rszletben. Ezutn 150 gramm megolvasztott, majd lehttt minsgi tcsokit kevernk hozz, vgl megint jl kihabostjuk.

Szerintem finomabb, mint a mascarpons vltozat, kevsb des s sokkal csokisabb. Nlam ez a nyer a kett kzl. De van mg tbb varici a tarsolyomban, gy tuti lesz folytats.