Legalbbis a modern fzversenyekben ezt mondja a zsri.
Fleg magasabb szinten mr alapvet elvrs a klnbz textrkkal val jtk. n most a ropogst pcztem ki, arra kerestem varicikat.
Elszr des zeket vettem grcs al. Az els tuile egy kakas verzi volt. Roppant egyszer: kikevered,


elterted,

pezseg, hlyagosodik, hlsodik,



gyorsan lehtd.


Az enym kiss kemny lett. Taln vkonyabbra kellett volna elkennem a tsztt, de szerintem inkbb tlslt. Ezt abbl gondolom, hogy a msik kt recept stsi idejnl lertakhoz kpest is hamarabb megsltek az n stikim.
A msodik egy magos recept, aminl di helyett mandult rltem lisztt, ez kerlt a tsztjba.


10-es csvel, kb. 5 forintos nagysg pttyket nyomtam a stpaprra.


Ezt nem kell kenegetni, magtl terl. Pposodik, hlyagosodik, pezseg ez is,


aztn ahogy a folyadk eltvozott, hlsodik s pirulni kezd.

Nem rdemes az rt lesni, inkbb a sznt nzzk, mert pillanatok alatt tlslhet. Ha elrtk az aranybarna sznt,

vegyk ki s hagyjuk picit pihenni ket. Ha tl hamar nylunk hozzjuk, akkor kendnek, viszont ha sokat vrunk, akkor meg mr annyira megszilrdulnak, hogy kptelensg ket meghajltani. gyhogy erre is r kell rezni. J mka amgy forr lapocskkkal kzdeni, de sokat segt, ha elre felptjk az appartot,

s mr csak dobiglni kell r a kislt tsztt a megfelel pillanatban.

Ehetjk persze 2D-sen is ket, akkor megsszuk ezt a macers lpst. Az, hogy rdemes nekifutni, egy pillanatig sem lehet krds, ugyanis brutlisan finom a vgeredmny. Leginkbb taln egy vkony, finoman roppan grillzsra emlkeztet.
A harmadik tuile eredeti francia recept, az Egy falat Franciaorszg cm knyvbl.

Ez olyan kis kekszes llag, sls kzben is inkbb tsztra emlkeztet a viselkedse. Ennl fontos, hogy j vkonyra maszatoljuk el az t sszetevbl kikevert tsztt (klnben szivacsos lesz a korongok kzepe),



figyeljk a krk peremnek sznt,

s mg forrn emeljk t spatulval a homortsra elksztett kszsgre (nlam egy lefogyott Szilvike gurigja volt ez aluflival betekerve).

Egy fagyikehellyel demonstrltam az elkszlt ropogsok felhasznlhatsgt, de persze brmilyen pohr-, illetve tnyrdesszert kei lehetnek, vagy akr tortkat is dszthetnk velk kedvnkre.

